Muszáj élesztő a pizzatésztához?
Tegyél bele sütőport, ezt nem kell keleszteni, igaz nem is lesz olyan finom, mint élesztővel, de ehető.
Ha beírod a keresőbe, hogy élesztő nélküli pizzatészta, előjön jó pár recept is.
Én is egyszer kipróbáltam sütőporral, hát nem lett a szívem csücske vele a pizzatészta. Egy próbát azért megér, aztán majd legközelebbre veszel instant élesztőt (bár azzal sem lett tökéletes nekem )
maradok a friss élesztős, kelesztős módinál.
Én is ettem már sütőporosat (csinálni még nem csináltam), de egyáltalán nem ízlett, teljesen más az állaga, meg nekem az íze sem olyan. Úgyhogy én inkább maradok az élesztősnél.
Ezt találtam, ha gondolod kipróbálhatod, én még nem próbáltam, felelősséget nem vállalok érte. :)
40 dkg liszt, 1 dl étolaj, 2 dl víz, 1/2 cs. sütőpor, egy csipet só.
Van egy túrós receptem, ez is finom:
6evőkanál olaj
6 evőkanál tej
30 dkg liszt
25 dkg túró
kis só
1 csomag sütőpor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!