Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Muszáj élesztő a pizzatésztához?

Muszáj élesztő a pizzatésztához?

Figyelt kérdés
Nincs itthon és nagyon megkívántam , de akkor gondolom hogy ha nem muszáj bele tenni nem kell várni fél órákat mivel nem tud dagadni.
2013. febr. 26. 16:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kell bele élesztő..
2013. febr. 26. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kell bele. Próbáltam már nélküle, nagyon rossz. Nem azért, mert nem jön fel. Én amúgy is papírvékonyan szeretem, mint az olaszoknál, de élesztő nélkül ízre olyan fura vizes és nagyon nem finom.
2013. febr. 26. 16:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tegyél bele sütőport, ezt nem kell keleszteni, igaz nem is lesz olyan finom, mint élesztővel, de ehető.

Ha beírod a keresőbe, hogy élesztő nélküli pizzatészta, előjön jó pár recept is.

2013. febr. 26. 16:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is egyszer kipróbáltam sütőporral, hát nem lett a szívem csücske vele a pizzatészta. Egy próbát azért megér, aztán majd legközelebbre veszel instant élesztőt (bár azzal sem lett tökéletes nekem )

maradok a friss élesztős, kelesztős módinál.

2013. febr. 26. 16:23
 5/7 anonim válasza:
én mindig teszek bele. egyébként kő kemény lenne :)
2013. febr. 26. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is ettem már sütőporosat (csinálni még nem csináltam), de egyáltalán nem ízlett, teljesen más az állaga, meg nekem az íze sem olyan. Úgyhogy én inkább maradok az élesztősnél.

Ezt találtam, ha gondolod kipróbálhatod, én még nem próbáltam, felelősséget nem vállalok érte. :)

40 dkg liszt, 1 dl étolaj, 2 dl víz, 1/2 cs. sütőpor, egy csipet só.

2013. febr. 26. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Van egy túrós receptem, ez is finom:

6evőkanál olaj

6 evőkanál tej

30 dkg liszt

25 dkg túró

kis só

1 csomag sütőpor

2013. febr. 26. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!