Hogyan lehetséges az, hogy (a szalámik és kolbászok címkéjén ez szerepel) pl. : 100 g késztermékhez 160 g sertéshúst használtak fel?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egy kevesebb mennyiség előállításához hogyan használhatnak fel több mennyiséget.... :)2009. szept. 10. 13:51
1/4 anonim válasza:
Ez azért van, mert a füstölés és az utánna következö érlelés során a kolbász kiszárad és vizet veszit. Mivel gyakorlatilag csak hús van benne, ezért a húsból megy ki a viz és igy lesz 160 g húsból 100 g kolbász (a 60 g a hús viztartalmának egy része volt).
2/4 anonim válasza:
Így van a vízveszteséget is számolni kell.
Az 1kg-os kenyér is sütés elött 1,15kg 15dkg víz távozik belőle sütéskor és sütés után szikkadáskor is.
3/4 A kérdező kommentje:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, már értem! Köszi!!!
2009. szept. 10. 14:44
4/4 anonim válasza:
Jó is lenne,ha tényleg csak sertéshúst használnának.De sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!