Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valami ötletetek a panna...

Van valami ötletetek a panna cottával kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
Tegnap panna cottát csináltam (ha számít körvonalakban ez a receptje: 4 dl tejszín, 4 lap zselatin, cukor, gyümölcs) a megadottnál ugyan egy kicsit kevesebb ideig tartottam hidegen, (4-5 óra helyett kb 3 és fél, 4 órát) és utána egy pillanatra forróvízbe mártottam, ahogy a recept írja, de meg se mozdult. Körbevágtam késsel, semmi... Végül valahogy miután szétnyomkodtam a tetejét (szilikonos forma) sikerült kinyomkodni, de a fele bent maradt. Ti hogy csináljátok? Ki kell vizezni a formát, vagy fagyasztóba tenni??? Van valami trükkötök? Esetleg több zselatin? Bár az az állagán rontana... Mit gondoltok?

2013. febr. 19. 10:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindig le kell vizezni előtte a formaedényt, mint a joghurttortánál és ha nem jön ki akkor az edényt melegvíz alá kell tenni(természetesen a sütit ne érje víz). Ennyi.
2013. febr. 19. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A formát szerintem se árt bevizezni előtte,valamint szerintem sok a 4dl tejszínhez a 4 nap zselatin.


[link]


Én ez alapján csináltam meg H.Rozi zselatinnal,és kijött a formából.

2013. febr. 19. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából beraktam a fagyasztóba, után kiborogattam őket egy nagy tálra és a hűtűben felmelegítettem. Finom lett, de legközelebb egy másik receptet fogok kipróbálni. Köszönöm mégegyszer
2013. febr. 20. 18:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!