Van valami ötletetek a panna cottával kapcsolatosan?
Figyelt kérdés
Tegnap panna cottát csináltam (ha számít körvonalakban ez a receptje: 4 dl tejszín, 4 lap zselatin, cukor, gyümölcs) a megadottnál ugyan egy kicsit kevesebb ideig tartottam hidegen, (4-5 óra helyett kb 3 és fél, 4 órát) és utána egy pillanatra forróvízbe mártottam, ahogy a recept írja, de meg se mozdult. Körbevágtam késsel, semmi... Végül valahogy miután szétnyomkodtam a tetejét (szilikonos forma) sikerült kinyomkodni, de a fele bent maradt. Ti hogy csináljátok? Ki kell vizezni a formát, vagy fagyasztóba tenni??? Van valami trükkötök? Esetleg több zselatin? Bár az az állagán rontana... Mit gondoltok?2013. febr. 19. 10:39
1/3 anonim válasza:
Mindig le kell vizezni előtte a formaedényt, mint a joghurttortánál és ha nem jön ki akkor az edényt melegvíz alá kell tenni(természetesen a sütit ne érje víz). Ennyi.
2/3 anonim válasza:
Szia!
A formát szerintem se árt bevizezni előtte,valamint szerintem sok a 4dl tejszínhez a 4 nap zselatin.
Én ez alapján csináltam meg H.Rozi zselatinnal,és kijött a formából.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából beraktam a fagyasztóba, után kiborogattam őket egy nagy tálra és a hűtűben felmelegítettem. Finom lett, de legközelebb egy másik receptet fogok kipróbálni. Köszönöm mégegyszer
2013. febr. 20. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!