Segítene valaki a "banángombóc"elkészítésével kapcsolatosan?
Banángombóc:
Hozzávalók: 4 főzőbanán vagy 1 kg hámozott éretlen banán, 1 reszelt hagyma, 1 tk. reszelt gyömbér, törött bors, só, pirított kukoricaliszt, a sütéshez pálma- vagy kukoricaolaj.
Törjük át szitán a banánt, keverjük össze a fűszerekkel és annyi kukoricaliszttel, hogy sűrű, de folyékony tészta legyen. Tegyünk 1-1 evőkanálnyit forró olajba, süssük aranysárgára.
Pörköltekhez, babételekhez, csípős mártásokkal adjuk, vagy magában sós süteményként.
Hogy érti azt,hogy törjük át a meghámozott banánt a szitán?Ráadásul hogy érti,hogy sűrű,de folyékony legyen a tésztája?Hogy lenne már folyékony,folyós,mikor semmi folyadék nem kell bele?Honnan szerezhetnék főzőbanánt?Vagy egyáltalán éretlen banánt?
No lássuk:
1, áttörni a szitán a babánt = pépesíteni (szerintem megteszi a turmixolás is)
2, Sűrű, de folyékony tészta = sűrű, pépszerű, de ha megdöntöd a tálat el tud folyni (mint a tejbedara)
A banán pépesítve "folyós" lesz valamennyire...
3, Éretlen banán alág sokszor lehet a hipermarketekben, én már futottam bele jó zöld banánba.
Esetleg keleti boltokban bele lehet futni főzőbanánba, de az éretlen valószínűbb.
Üdv!
Nincs mit. Rákerestem, így néz ki:
Hali!
Most jöttem haza a dunakeszi auchanból, és olyan éretlen banánt kaptak, hogy teljesen zöld.
Szerintem az jó lenne neked.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!