Hogy kell finom, házias császármorzsát csinálni?
Figyelt kérdés
A házias alatt azt értem,hogy nem műízű.:)2009. szept. 7. 16:00
1/6 A kérdező kommentje:
Jajj,azt elfelejtettem,hogy sokat szeretnék csinálni,mert vendégek lesznek:)
2009. szept. 7. 16:05
2/6 anonim válasza:
Tegyél egy tálba fél kiló grízt,5 kanál cukrot,5 egész tojást,pici sót,lo dk mazsolát.Apránként önts rá egy liter tejet,és keverd szép símára ( Mint a palacsintatésztát.) Elég híg massza lesz.Pihentesd néhány óráig,hogy a gríz megdagadon benne.
Önts olajat egy nagy lábosba,öntsd bele a masszát és kezd el sütni.Ha már sül,akkor időnként kevergesd meg,amíg morzsás nem lesz.Ha esetleg túl száraz lenne,adhatsz hozzá még kevés olajat.
Ha kész,tehetsz a tetjére lekvárt,fahéjat vagy kakaót.
Sütheted tepsiben is.Akkor közepes lángon kell sütni,és 2-3 percenként kivenni és megkeverni,amíg készen nem lesz.Én inkább fenn szoktam sütni,mert a sütőből kiszedegetni,nekem macerás.
3/6 anonim válasza:
Azt elfelejtettem,hogy én dupla adagot szoktam,az 8-10 személynek elég.
4/6 anonim válasza:
12 ek. gríz ,4 tojás, 4ek. olaj 0,5 liter tej tuti recept anyumé isteni !
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D:D:D
2009. szept. 8. 14:07
6/6 anonim válasza:
2009-09-07 16:37 válaszában szereplő recept nagyon bejött, kössssz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!