Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bolti csiperke gombát meg...

Desiree91 kérdése:

Bolti csiperke gombát meg kell "hámozni"?

Figyelt kérdés

2013. febr. 13. 09:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"A gombát mindíg meg kell hámozni, utána leforrázni" monta ezt Öreganyám. De az Ő idejében még erdőn, mezőn szedték a gombát. A csiperke a legelőn lehetett gyüjteni, ahol a tehenek lepisálták, néha lepényalol nőtt ki. Nos ezért találták ki ezt a szigorú szabályt. Az új világban, esetleg pók találkozik a zárt helyiségekben fedő alatt termesztett, tömeggyártott csiperkével. Már csak attól kell félni, hogy a gondozó mikor szedi, talán nem mos kezet wc után! Vagy a gépről amivel csomagolják, netán kocsikenyőcs kerül a gombára.

De ha ezt a kevés koszt is lehámozod akkor annyi, mintha innál egy pohár vizrt a gombahelyett!

2013. febr. 23. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!