Milyen saláta öntetet csináljak, ha finnyás vagyok?
Én nem csinálnék, persze attól függ, milyen saláta.
- paradicsom cikkezve, cikkek félbevágva
- hegyes erős paprika
- mozzarella
- hagyma (póré, új, vörös, lila...)
- reszelt fokhagyma néha
- kockázott trappista
- feta (a sajtok közül valamelyik, néha mindegyik)
A paradicsom sós, fűszeres, csípős egyéb növényekkel kiázott leve megér mindent, bármilyen öntet (a feta sajt is, ezért az csak mellé szokott kerülni, tesz rá aki akar) csak tönkreteszi.
De szoktam a következőt is:
Egy fej jégsaláta felvágva
Egy sárgarépa reszelve
2-3 csomag mozzarella
2-3 ek mézet összekeverek 4-5 ek balzsamecettel, ezzel locsolom meg a salátát, majd egy kevés olívával. Tudom, az ecetet nem szereted, de a balzsamecetnek jellegzetes, erős íze van, a mézhez nagyon jól illik.
Joghurtos öntet? Vagy azt sem szereted? Ha nem, akkor valamilyen fűszerolaj (csinálj esetleg házilag, egy csipetnyi szarvasgombával, egyéb fűszerekkel áztasd hetekig az olívát mondjuk), vagy sima olíva fűszerekkel, esetleg mézes.
3 ek olaj, fél citromlé ez 1 alap öntet ehhez mehet
bármilyen zöldfűszer, mustár, szójaszosz, erős pista, méz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!