Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sütő hőfokát honnan lehet...

Sütő hőfokát honnan lehet megtudni?

Figyelt kérdés

Kezdő háziasszony vagyok, a recepteknél mindig megadnak hőfokot, de nem tudom hogy a sütőnkön melyik szám milyen hőfokot jelöl:( A sütőnk minimum 30 éves gázsütő(szerintem,mindenkinek volt ilyen sütője egyszer), 1-8 ig vannak rajta fokok bejelölve.

Ezt a leírást találtam [link] de nekem úgy tűnik, hogy a mi sütőnk ennek nem felel meg, ez alapján csinálva a receptben írt sütési idő alatt egyáltalán nem sülnek készre a dolgaim.

2013. jan. 23. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyen régi gázsütőknél szerintem ez kiszámíthatatlan.

Vegyél egy ételhőmérőt, azzal egész pontosan meg tudod mérni.

[link]

2013. jan. 23. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes beszerezni egy hőmérőt:

[link]

Általában:

1. fokozat= 160 C fok

2. fokozat= 175 C fok

3. fokozat= 190 C fok

4. fokozat= 205 C fok

5. fokozat= 225 C fok

6. fokozat= 245 C fok

7. fokozat= 255 C fok

8. fokozat= 275 C fok

De ez függ a gáz minőségétől, az előmelegítéstől is, ki kell tapasztalni, melyik sütidnek mi a jó. Egy pár adag tönkremegy mindenkinek, míg megtanuljuk, ne aggódj.

Itt vannak még okosságok bőven:

[link]

2013. jan. 23. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:

A gázsütőnél a jelzések csak informatív tájékozódást adnak. A hőmérséklete ki kell tapasztalni, vagy szerezz be egy hőmérőt, amely a sütőbe helyezve jelzi az értéket.

[link]

2013. jan. 23. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg nem lehet megmondani, ráadásul még a sütőn belül is lehetnek nagy különbségek a levegő áramlásától és a kaja elhelyézétől függően. (Pl. a sütő alján néha nyers marad, felső polcon meg megég a süti széle. :D)
2013. jan. 23. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Sok jó tanácsot kaptál, eggyel szeretnék én is hozzájárulni.

Ha a sütő aljára beraksz néhány samottéglát, akkor kiszámíthatóbb lesz a sütőd hőstabilitása, nehezebben ég oda a kaja. Egy kicsit a kemencére fog hasonlítani, abban meg könnyebb sütni.

2013. jan. 23. 14:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy létezik ilyen hőmérő, mindenképp be fogok szerezni egyet.

A téglának is utána nézek, eddig mindig egy tepsi vizet raktam alulra, mert valahol azt olvastam, hogy attól nem égnek meg a sütik/kenyerek. De sajnos nem nagyon vált be,

eddig csináltam (akartam csinálni) két kenyeret és egy kalácsot, de a széle megégett, a közepe meg nyers maradt mindegyiknek.:(

Nagyon szépen köszönöm a sok sok hasznos választ! Szép lassan összebarátkozom a sütővel:)

2013. jan. 24. 00:34
 7/8 anonim ***** válasza:

"eddig csináltam (akartam csinálni) két kenyeret és egy kalácsot, de a széle megégett, a közepe meg nyers maradt mindegyiknek."

Sajnos a gázsütők közül nagyon kevés alkalmas kenyérsütésre. Ahhoz állandó hőmérsékletű sütő kellene, ami anyagánál, tömegénél fogva tartja a hőt. Ehhez előre be kell gyújtani, felfűteni, és utána kerül be a kenyér.

A gázsütőkben viszont folyamatosan áramlik a forró levegő a lángtól felfelé, ezért sem egyenletes a hőmérséklet bent.

:(

2013. jan. 24. 11:04
 8/8 anonim ***** válasza:
A kenyérsütés nekem fél kiló lisztből már egyre jobban megy. Az még átsül rendesen. A rácsot, amin a tepsi van a legalsó állásba raktam, így egyformán sül alul-fölül. Minden sütőt ki kell tapasztalni, néha tepsit is meg kell fordítani, mert hátul jobban sül. Ez nem mikró, de kezelhető - [link]
2013. febr. 5. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!