Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A fagyasztott zoldsegek es...

A fagyasztott zoldsegek es gyumolcsokbe a fagyasztas hatasara nem karosodnak a vitaminok? Szoval nem lesz benne kevesebb?

Figyelt kérdés
2013. jan. 21. 00:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
De.
2013. jan. 21. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
NEM kátosodnak, ha megfelelően fagyasszák.
2013. jan. 21. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a vitaminoknak semmi baja sem lesz, gyakorlatilag teljes mértékben megmaradnak. (Az elöirt - max. 5-6 hónap - tárolási idö végéig).

Ami valamennyire károsodik, az a sejtszerkezet, mert a jégkristályok valamennyire roncsolják a sejtfalakat, ezért a fagyasztott élelmiszereket MINDIG fagyosan kell elkezdeni elkésziteni, és nagyon forró közegbe tenni, igy jobban megörzik az állagukat.

2013. jan. 21. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, pl. a zöldséget forrásban levő vízbe rakd, amikor levest főzöl, vagy a fagyasztott, panírozott tökféléket is forró zsírba, olajba rakd, és hasonló módon kezeld, akkor megmarad az állag, és élvezni is tudod az eredeti ízt.
2013. jan. 21. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
28%
De. A fagyasztás előtti hőkezelés (balnsírozás) sőt a fagyasztás is több vitamin elbomlását elindítja, felgyorsítja. A tartósítás nem arról szól, hogy tökéletes minőségű termékeket kapjunk.. azok a friss zöldségek, gyümölcsök.
2013. jan. 21. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nem balnsírozok (!) de még csak nem is blansírozok (!), akkor semmi sem indítja be a tápanyagok lebomlását. Megpucolva, feldarabolva, tök nyersen megy a fagyasztóba, és semmi vitamin és tápanyag-veszteség benne!
2013. jan. 21. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
Most komolyan két tartósítómérnök tárgyal a fagyasztás okozta c-vitamin veszteségről, illetve a blansírozás elgépeléséről? :)
2013. jan. 21. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Tudod Kérdező a vitaminok egyszerű kémiai elemek-tehát semmiféle károsodás nem éri ilyen értelemben se a zöldségeket se a gyümölcsökét. Előtte való párolást inkább az állagának és főzéshez való előkészítés miatt tesszük. De nem szükséges felolvasztani se főzés előtt jobb ha fagyottan tesszük fel főzni, hogy minden olvadás okozta nedvessége, amiben már van vitamin, benne maradhasson az ételbe.-


A fagyasztás inkább a fehérjék minőségét, ízét változtathatják meg ezért, azoknál bölcsebb ha lehetséges, elő-hőkezelni.


Minden fagyasztott élelmiszernek meg van a lejárati ideje-- amit komolyan kell venni-- hisz a hús, a gomba olyan élelmiszerek, amelyeket jobb minél hamarabb elhasználni. A zöldségek és gyümölcsök vízzel-telítettek ezeknek ha jó a mélyhűtő hosszú a lejáratuk több éves is.


A fagyasztott zöldséget jobb inkább először párolni, aztán főzni így azt se lehet rajta érezni hogy fagyasztva volt.

2013. jan. 26. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
46%
Ezt komolyan kérdezed? Áááá, dehogy lesz kevesebb! Még süti bent egy kicsit a napocska, és mire kiveszed, már full vitaminos lesz.:-((((
2013. jan. 27. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
És tudod, kedves mami, nem véletlen, hogy frissen a legegészségesebbek a gyümölcsök...
2013. jan. 27. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!