Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet mikró nélkül élni?

Hogy lehet mikró nélkül élni?

Figyelt kérdés

Nincs mikróm, egyelőre nem tudok venni. Jó, levest, pörit, főzeléket meg lehet melegíteni lábasban, de pl. tésztát, rántott húst hogyan?

Van erre valami praktika? Végtére is régen sem volt mikró...

2013. jan. 17. 16:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát esetleg....a tésztát vízbe beleteszed újra és akko leszűröd, a rántott húst meg lehetne mondjuk sütőben. De ez csak egy ötlet.
2013. jan. 17. 16:09
 2/12 anonim ***** válasza:

sütöben.... régen amikor nem volt mikor a nagyiék mindent a sütöben melegitetek meg.

10000ft ért már lehet kapni olyat ami melegítéstre jó .

2013. jan. 17. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van jobb trükk is, de régen úgy csináltam, hogy pici vizet tettem alá, és fedőt rá. A gőz meg lassan átjárta a kaját, csak vigyázni kell, nehogy leégjen.
2013. jan. 17. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
2013. jan. 17. 16:11
 5/12 anonim ***** válasza:
6%

A rántott húst olajban sütik ki,a tésztát vízben főzik.

Mikróban ezeket csak újra melegíteni tudod,elkészíteni meg lehetetlen.

Amúgy hidd el ,hogy az általad frissen kisütött rántott hús 100x finomabb mint egy újra felmelegített kaja.

Kérd meg édesanyádat/anyósodat segítsen : mit hogy kell a konyhában 1-2 főzésben..és élvezni fogod a gasztronómiai csodákat a Magyar konyhában,..FRISSEN elkészítve.

2013. jan. 17. 16:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Rántott húst pl. sütőben.
2013. jan. 17. 16:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Én 4 hónapig éltem így, aztán úgy megszoktam, hogy már nem nagyon használom a mikrót. Egy adagnyi kaját csináltam mindig egyszerre (a rántotthúst bepanírozod, lefagyasztod, és mindig kiveszel annyi, amennyit kérsz). Amúgy tudsz úgy i melegíteni, hogy felforralsz egy kis vizet, arra rá egy tányért, és a gőz felmelegíti. Lassú, de takarékosabb, mint a sütő
2013. jan. 17. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:

rontott húst soha nem melegítem mikróban mert nem friss...inkább 1-2 percre beteszem olajba és serpenyőben melegítem át...

tésztát ha valamilyen zaftos akkor 1ütt kell melegíteni vagy 1 kis vizet alá...

én simán elélnék mikró nélkül full feleslegesnek érzem

2013. jan. 17. 17:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Kifőzött tésztát, nokedlit úgy melegítek: csak annyi sós vizet forralok, amibe éppen belefér a melegítendő kaja. Ahogy belerakom, a forrás egy pillanatra leáll, de ha ott vagy, kavargatod, egy perc múlva már ismét forr. Hagyd, hogy kettőt forrjon, és máris szűrheted le. Nem fog elázottnak, túlfőzöttnek hatni, persze ha ügyesen csinálod.
2013. jan. 17. 18:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

én se használok nagyon mikrót,csak tejeskávémhoz meg kutyámnak melegítem benne az ételét.

De valahogy olyan gusztustalan íze tud lenni utána a dolgoknak,valami furcsa mellékíz ha mikróba melegítem. De még a krumplipürét igen azt abba szoktam.

Amúgy rántott husinál mindig annyit sütök ki amennyit aznap megeszünk,többit bepanírozva ételtárolóba hűtőbe.

Én tésztát serpenyőbe melegítem meg,kevés olajon.

Pörköltet alap hogy lábosba melegítem újra,főzeléket szintén meg bármilyen ragut.

Rizsnél is annyit főzz amennyit aznap megesztek,én is azt csinálom.

Nem vagyok hipochonder hogy a mikrótól rákos lennék vagy bármi,egyszerűen nem szeretem az ízét az ott melegített ételeknek :/

Krumplipürét is meg tudod szerintem sütőbe melegíteni ahogy a sültkrumplit is vagy olajban.

Hidd el sokkal másabb az ízük,nem is fog hiányozni ez a szerkezet.

2013. jan. 17. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!