Zöldborsót hogyan tartósíthatom lében?
Figyelt kérdés
Lehetőleg saját levében és tartósítószer nélkül szeretném eltárolni befőttesüvegben.Eddig csak fagyasztott zöldborsót használtam, de most ki szeretnék próbálni más megoldást is.2008. jún. 1. 21:26
1/2 anonim válasza:
A zöldborsó házilagos tartósítása nem könnyû feladat. A még zsenge borsót 5 percig annyi sós vízben fõzzük, amennyi ellepi, majd a levével együtt töltsük fémtálcára állított csavaros fedelû üvegekbe. Utána helyezzük az üveget gõzölõ fazékba, és meleg vízzel felöntve lassan forraljuk 1 órán keresztül. Végül hagyjuk a fazékban kihûlni, majd 2–3 naponként még kétszer dunsztoljuk ki. Az utángõzölést nem lobogó, hanem szintén gyöngyözõ vízben, és legalább fél óráig végezzük. Kemény, lisztes borsóval már ne kísérletezzünk, mivel könnyen romlik. Ha a dunsztolást nagynyomású fõzõfazékban végezzük, akkor egyszeri hõkezelés is elegendõ. A gõzölés idõtartama sípolástól számítva max. háromnegyed óra. Az üvegeket ebben az esetben is a lezárt fazékban hagyjuk kihûlni.
2/2 anonim válasza:
Sósvizben amiben megpároltuk.. csak elöbb hütsük le , aztán rakjuk befőttes üvegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!