Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítene valaki gomolyatúrót...

Segítene valaki gomolyatúrót (felénk gömölyének nevezik) készíteni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 20:31
 1/5 A kérdező kommentje:
A keresőben nem találtam meg, de felénk más kinézetű a gömölye, mint amelyek a neten vannak. Kúp alakú, keményre van szárítva, és sajt helyett reszeltük a tésztára.
2009. aug. 28. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Te Békés megyei vagy :)?Nálunk is pontosan ugyan így hívják :D

Kislánykoromban a szomszéd néni mindig csinált, és anya is egyszer, nos, pontosan nem tudom, de nagyjából emlékszem rá

sós túróból van, és gyúrni kell, aztán kis kúpokat formázni belőle,és kitenni szellős helyre, szárítani, több napig is, de ne legyen tűző napfényen, le volt takarva mindig konyharuhával.Addig hagyog száradni, amíg úgy érzed, hogy jó lesz, ha tovább szárad erősebb lesz.Mi fagyasztóban becsomagolva tároltuk, és mikor kellett elővettük, és reszeltünk a tésztára, már olyan régen ettem mondom is holnap anyának :)

Ha más válasz nem érkezik holnap megkérdezem, hogy hogy kell csinálni pontosan, de nem hiszem, hogy tévednék :)

22l

2009. aug. 29. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Csongrád megyei vagyok:)

Nekem anyukám már nincs, de eszembe jutott, hogy sokszor ettünk gömölyés tésztát gyerekkoromban, és most azzal akarom aput meglepni, hogy készítek neki ilyet, mert nagyon szereti, régen evett már ilyet. Csupán nem emlékeztem, hogy hogy is készült :)

Köszi szépen a segítséget!

2009. aug. 29. 06:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudomásom szerint csak birkatúróból lehet készíteni.
2009. aug. 29. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi "mindig" tehéntúróból szoktuk

első :)

2009. aug. 29. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!