Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Palacsintasütés hogyan?

Palacsintasütés hogyan?

Figyelt kérdés
kellene vmi recept, amivel nem ragad le, nem ég oda, nem szakad szét, ha teflonosba sütöm akkor is kell olaj, vagy hagyományosba jobb? (meg a recpt mellé mellékelnétek, hogy kb. mennyi jön ki belőle?)
2009. aug. 28. 07:20
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

Épp tegnap sütöttem palacsintát!

Hozzávalók:

6 dl tej, 2 db egész tojás, 2 dl szóda, 1 csomag vaníliás cukor,30 dkg liszt, csipet só.

Kell a teflonba is olaj, én legalábbis raktam. Kb 12-15 db jön ki belőle.

2009. aug. 28. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
Én a tésztába szoktam beleönteni az olajat, így nem kell sokat bajlódni vele, és nem ragad le, simán lehet dobálni:)
2009. aug. 28. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Régebben én is tejjel csináltam, de akkor sokszor leragadt, sütőfüggő volt. Most má csak ásványvízzel csinálom. 4 tojáshoz kb.45 dkg liszt és kb 9dl ásványvíz kell. Plusz egy pici!! cukor, pici só, kevés olaj. Ez azért jobb, mint a tejes, mert nagyon laza, vékony palacsintákat lehet csinálni. Azért nem lehet tutira kiszámolni a mennyiségeket, mert minden liszt picit más, van, hogy sűrűbb lesz, van, hogy lazább. Inkább egy kicsit sűrűbbre csinálom, mert hígítani könnyebb, ha szükséges.
2009. aug. 28. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Mikor elköltöztem otthonról, anyukám csinált nekem egy füzetet receptekkel, az ő szavaival. A palacsintánál szó szerint ez áll:

fél liter tej, 2 tojás, 1 teáskanál só. Elkevered. Annyi liszt, hogy "nyúlós" legyen, annyi szóda, hogy "folyós" legyen.

15 éve így csinálom, nem méricskélek, és még egy palacsintám sem szakadt el, vagy égett oda, pedig anyu szerint elmehetnék strandra árulni, olyan vékonyakat sütök :-)

Ja, hiper-szuper teflonom van, de kiolajozom picit minden palacsinta előtt.

2009. aug. 28. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi
2009. aug. 29. 07:58
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Azt nem értem, minek tesztek bele vizet? A mai tejek olyan vizesek, hogy átlátszanak! Egyébként a víztől szakad és tapad le.

Az én receptem: 25dkg liszt, 2db tojás, 1kávéskanál só, 1késhegynyi sütőpor, fél liter tej, 1dl étolaj.

Ez nem szakad és ragad le, már évek óta így csinálom.

2009. aug. 29. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Kedves Előző! Én csak ásványvízzel csinálom és SOHA nem tapad le és nem szakad el. Nagy a család, ha összeülünk, rengeteg palacsinta elfogy. Úgyhogy van tapasztalatom bőven, mert rengeteget sütök. Hidd el, hogy az előző recept, amit leírtam, hatásos!
2009. aug. 29. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!