Főzés nélküli krémpudingot lehet turmixolni mixerrel keverés helyett?
Hát megcsináltam turmixgéppel és sikerült! :)
Bár azért a piskótához valókkal nem kísérleteznék. :)
akkor egy kis recept:
túrot törj össze turmixgépben, tegyél hozzál kis porcukrot
önts hozzá kis tejet és tejszinhabport - kb a fele mennyiségű tej kell mint amennyit a hab ír (vagy tejszint, csak nekem pl habverővel még sose sikerült a tejszint habbá vernem)
majd turmixold össze.. és kész is van a Milli natúr túrókrém :D (nekem olyan kemény lett hogy habfixáló nélkülis simán megmaradt a tésztán)
olvasva a kommenteket, én azonnal rájöttem, hogy , aki a kézi habverőt ajánlotta, a hagyományos drótosra gondolt. a nagy amplitudó alatt pedig, hogy magas hullámokat verve kell dolgozni vele.Kár , hogy elfelejtődnek a harminc évvel ezelőtt még természetes konyhai eszközök.
megjegyzem egy régi rugós habverővel sokkal keményebb tojáshabot verek pár perc alatt, mint a drága , de sajnos
kínában gyártott ajándék Philips kézi mixerrel...
Tévedés ne essék, nem vagyok modernellenes, de néha jó, ha az ember a legegyszerűbbet választja.
én még villával is vertem habot ifiasszony koromban, mert akkor még habverőm sem volt. mégis sütöttem lelkesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!