Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meg lehet még enni?

Meg lehet még enni?

Figyelt kérdés

Még 1-2 hete édesanyámnál találtam a fagyasztóba vadhúst,nekem is adta,holnap pont vaddisznópörköltet akartam csinálni gombával,de tegnap este megnéztem,és rá van írva a fóliára hogy 2012 február.

Erősen le van fagyva a a hús,ipari fagyasztójuk van abba volt tárolva,de nem tudom meddig áll el így?

Házi a hús amúgy.

Köszönöm!

2013. jan. 4. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem azt a husit akkor rakták a fagyóba, tehát még nincs egy éve, ez alapján még nyugodtan fogyasztható. Az más dolog, hogy kb. 6 hónapnál hosszabb ideig személy szerint nem szoktam húsfélét a fagyasztóban tárolni, de csak azért, hogy ne legyen avas ízű.

Engeszteld ki, már akkor látni fogod rajta, hogy lesz-e hozzá bizodalmad, vagy inkább jó lesz a kutyusaidnak megfőzve vacsira!

2013. jan. 4. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha kiolvasztod, és nincs avas szaga, akkor nyugodtan, olyan értelemben biztos nem romlott, hogy beteg lenne töle valaki, csak legfeljebb az ize nem igazán jó.
2013. jan. 4. 11:13
 3/6 A kérdező kommentje:
uhha,hát igen én is erre gondoltam:) sajnos akkor jól,szerintem inkább kidobom.
2013. jan. 4. 11:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen,jó étvágyat 10-12 hónapot lehet max még jó :D
 5/6 A kérdező kommentje:
2 kg hús az is rá van írva,így nem nagyon merném több napig kutyámnak adni,ő elég érzékeny gyomrú.
 6/6 anonim ***** válasza:

Aranyos ez a házi vadhús...:) egyébként, nincs annak semmi baja. nekem is csúszott már úgy hátra húscsomag, hogy egy év múlva került kézbe. semmi baja nem volt, avas sem volt.

én is óvatos voltam vele, de kiengedés után nyugodt szívvel felhasználtam.

2013. jan. 4. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!