Milyen tapasztaltaitok vannak almakompót készítésével? És hogyan készítitek?
Figyelt kérdés
Bár receptet találtam, [link] szeretnék valamilyen személyes tapasztalatot hallani, mielőtt belekezdek.2012. dec. 28. 22:01
1/4 anonim válasza:
Korrekt recept. Én egy kevés fahéjat és citromsavat is teszek bele.
2/4 anonim válasza:
Meghámozom, feldarabolom (van amikor kockára, máskor csak szeletbe), felteszem vízbe főni. Rakok bele egyetlen össz-csipet sót, kevéske cukrot, szegfűszeget, kevéske fahéjat.
Ha van nem őrölt, hanem egybe-fahéjad, akkor az jobb, mert később ki tudod venni, az őrölt fahéj ott marad az alján.
Amikor az alma megfőtt, megkóstolom, hogy kell-e még bele cukor, ez mindenkinél ízlés dolga.
Amikor már annyira meghűlt, hogy mehet be a hűtőbe, olyankor szelek a tetejére néhány karika citromot, és azzal még összeérik. Én így szoktam, így szeretem, igaz, hogy egyszerre csak néhány almából szoktam csinálni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, h elmondtátok, végül készítettem, finom lett, picit túlfőztem az almát az első adagnál, másodiknál már jó lett, tettem el pici üvegekbe, de többi elfogyott :)
2012. dec. 29. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!