Hogy tudnám kiküszöbölni hogy a palacsinta a teflon serpenyőbe tapadjon?
Mi mindig úgy csináljuk, hogy a palacsinta tésztájába is teszünk egy kis olajat (1-2 evőkanálnyit mennyiségtől függően), aztán a serpenyőbe is, de csak 1x, az elején. Sose ragad le.
Gofrival ugyanez a helyzet.
Én is ugyanígy csinálom, mindkét módszert, attól függ hogy van kedvem.
Vagy egy pár csepp olaj, ami egy evőkanálra feltapad elég annyi, azzal minden adag előtt beolajozom a serpenyőt.
Vagy keverek a tésztába olajat.
Ha a tésztába kevered, keverd bele jó alaposan, mert ha csak a tetején van, akkor nehezebb egyenletesen szedni, hogy mindig ugyanannyira legyen olajos a tészta.
Minél többet teszel bele, annál kevésbé tapad, de ne ess túlzásba!
A sok olaj ellágyítja a tésztát, és akkor meg szakadni fog!
Ezért is csinálom hol így, hol úgy, belekeverve kicsit szakadósabb, külön olajozva kicsit tökölősebb.
Meg ha jó a teflon, akkor van olyan is, hogy hozzátapad ugyan a tészta a teflonhoz, de nem ragad bele.
Egyszerűen így viselkedik a teflon.
Ilyenkor esetleg süsd egy kicsit lassabban a palacsintát, és mikor megsült az egyik oldala, akkor lapos fakanállal (műanyagot nem szeretem, megolvad) nyúlj alá egy kicsit.
És utána, óvatosan, akár kézzel, fordítsd meg.
Ja, és inkább a tölteléket ízesítsd be jól, ne a tésztát.
Pl ha tejjel csinálod, akkor cukrot már ne is nagyon rakj bele, mert a tejcukortól is tud ragadni eléggé.
Tegyél a palacsintatésztába olajat vagy minden palacsinta sütése előtt kend be a serpenyőt egy kevés olajjal.
Nekünk eddig sose ragadt le teflon serpenyőben a palacsinta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!