Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sütemény: túró, gesztenye?

Sütemény: túró, gesztenye?

Figyelt kérdés

Miféle süteményt ismertek, amibe túró és gesztenye is "kell" és fincsi és viszonylag egyszerű elkészíteni?

Gyümölcs is mehet bele, alma, narancs, banán, mandarin, citrom.

Akár puding is

Valaki kreatív/ gyakorlott? :)

Boldog karácsonyt!!

2012. dec. 23. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

túrótorta

de ha a gesztenyéd a több, én abból is megpróbálnék valami hasonlót összeállítani. (A gesztenyét meggyúrnám egy kis lefőzött kávéval, rum-aromával, vagy összedolgoznám rumos-meggy-befőttel. Valami majd csak kisülne belőle. :)))

2012. dec. 24. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem szó szerint kisülne, hanem kialakulna valami belőle.

(Nem gondolom, hogy a gesztenye-masszát sütőben kellene még sütni, a félreértések elkerülése végett)

2012. dec. 24. 08:28
 3/7 A kérdező kommentje:

ez a gesztenyés ötleted tetszik :)

Idekreatívkodnál egy receptet hozzá? Kezdő, de lelkes sütögető vagyok, vevő az újdonságokra, ha elég jól le vannak írva :$ :)

2012. dec. 25. 04:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Régen csináltam a darált kekszhez (beszáradt, ledarált piskótához) hozzágyúrod a gesztenye-masszát lefőzött, cukor nélküli kávéval és egy kevés rummal (rum-aromával). Olyan állagú legyen, hogy viszonylag könnyen tudj belőle bármit formázni. Én akkor kis golyócskákat formáztam, a közepébe nyomtam egy-egy szem (levétől lecsorgatott, kimagozott) meggyet. Persze, ha van rumos-meggybefőtted, akkor nem biztos, hogy a kávéval együtt még plusz rum is kell bele.

A golyócskákat megforgattam kókusz-reszelékbe. 1-2 nap alatt az egész bepuhult, az ízek összeértek, isteni lett.

Szerintem ezt meg tudod csinálni úgy is, ha nem golyókat formázol, hanem elnyújtod az összegyúrt masszát, akár megkenheted lekvárral, majd megszórod dióval, esetleg arra mehet valami gyümi.

De ha valami puding-féle krémmel borítod, a tetejére tejszínhab és akár csoki-reszelékkel díszíted, akár pl. narancs-cikkekkel, hasonlókkal.

Te tudod, hogy kis-családod mire "vevő"! :)))

Boldog karácsonyt!

2012. dec. 25. 08:08
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

Előző vagyok!

A túróból készítsd egy jó adag túrós-tésztát, (túrós csuszát) a sok husi után szerintem kelendő lesz! :)))

2012. dec. 25. 08:11
 6/7 A kérdező kommentje:

nna, a golyókat most készítettem el, de túl kevés lett (én vagyok a hülye, amiért nem kértem konkrét mennyiségeket :D )

De még dél körül szeretnék egy újabb adagot csinálni, mert vinnék belőle a buliba is, csak ez így siralmasan kevés :D :D

BÚÉK és köszi (plusz még mindig jöhetnek a mennyiségek, adatok :)

2012. dec. 31. 02:37
 7/7 anonim válasza:

Bár elég régi a kérdés, hátha mást is érdekel a válasz mostanában is (pl. én is úgy találtam rá erre a posztra, hogy beírtam a google-ba, hogy "túró gesztenye")

Többek között a következő recepteket találtam (első három oldalról, találati sorrendben):

Túrós gesztenye: [link]

Gesztenyés-túrós golyók: [link]

Túrós-gesztenyekrémes piskótatekercs (diétás): [link]

Gesztenyepürés-túrós sütemény: [link]

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal: [link]

Gesztenyés-túrós golyók (gyümölcsös): [link]

Gesztenyés túró rudi szelet: [link]

Gesztenyés-túrós szülinapi torta: [link]

Túrós-gesztenyés alagút: [link]

Gesztenyés-banános túródesszert valódi pudinggal: [link]

Gesztenyekrém leves túróhabbal: [link]

Gesztenyés túrógombóc: [link]

Almás-túrós gesztenyepüré: [link]

Áldott ünnepeket!

2020. dec. 19. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!