Kandírozott narancshéj helyett rakhatok sima reszelt narancshéjat a sütibe, vagy ez nagy hülyeség?
És nem lesz kesernyés a narancshéjtól a süti?
A cukorszirup alatt cukros vizet értesz?
A kandirozott - annyit jelent, hogy cukrozott - a narancshéjat elöször pár napig áztatják (a fehér részét lehetöleg levágva), és utána cukorszirupban (sok cukor - kevés vizben felfözve) fözik, majd megszáritják.
Ha a friss narancs héját lereszeled, akkor nem lesz töle keserü a sütemény, de elötte nagyon alaposan most meg.
Persze! :) Igazából nem süti, hanem karácsonyi bonbon. Nagyon könnyű elkészíteni, azért is választottam ezt, mert egyébként analfabéta vagyok a konyhában és egyedül fogom majd megcsinálni. :)
a tartósítószerekkel kezelt citrushéjak nagyon veszélyesek.
Én is nagyon szeretem a csokikrémbe reszelt narancshéjat - isteni rafinált élesz az íze -
de nem merem csinálni.
Ezek a vackok még mosással sem jönnek le.
Nem csoda, hogy hetekig sem romlik meg, régen ez nem így volt, de erre a gyerekek már nem is emlékezhettek (a hűtőben is penészedett a vaj, citrom, stb).
"a hűtőben is penészedett a vaj, citrom, stb"
Ez NEM arra utal, hogy tartósitószerek vannak az ételekben, hanem arra, hogy a hütöt nem tartottátok tisztán.
Nekem az égvilágon semmi nem penészedik meg a hütöben, és elég sokszor saját termésü dolgok vannak benne (pl saját citrom) amit hetekig lehet tárolni, semmi baja sem lesz. Persze a hütöt rendszeresen ki kell mosni...
1 de, a hűtő teljesen tisztán volt tartva
2 tele vannak tartósítószerekkel, sajnos családon belüli allergia ezt alátámasztja (pokol az élete, semmi készet nem ehet -bolti tej, vaj, margarin, tejföl, felvágott, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!