Hogyan kell paprika-sűrítményt készíteni?
Az előző kérdésről jutott eszembe...
Sok nagyon csípős paprikám termett, a családban nagyon sokan szeretik az Erős Pistát, gondoltam, házilag is lehetne készíteni.
Húú, nagyon köszi!
A dunsztolást hogyan csinálod? Én még nem csináltam, de nagymamámnál láttam.
Meleg vízbe állítod őket, tetővel lefelé, majd tűzhelyre teszed, és felforralod. Majd abban a vízben hagyod kihűlni?
Mennyi sót teszel rá?
Most beszéltem szomszédasszonyommal és kérdeztem tőle Ő hogyan csinálja. Azt mondta hogy az erőspaprikához tesz paradicsompaprikát is mert annak van leve, nem dunsztolja már két éve, hanem több sót tesz hozzá, az tartósítja.
Adott is egy kicsit belőle, nagyon fincsi. Idén én is így teszem el.Kevesebb vele a meló.
Mind a három választ én írtam :o))
Örülök ha tudtam segíteni.
Jó paprikázást :o)
Szia! A tesóm is csak sóval készíti, nem dunsztolja.
Annyi a gond vele, hogy ehetetlen a sok só miatt.:(
De tényleg nagyon rossz. Én inkább dunsztolnám a helyedben, ha azt szeretnéd, hogy el is fogyjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!