Mit tegyek, ha túl híg lett a bolognai szósz, és nincs itthon több sűrített paradicsom?
Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 16:29
1/4 anonim válasza:
A levéből vegyél ki kb. egy decit és tegyél hozzá egy evőkanálnyi lisztet. Ezt keverd hozzá a mártáshoz és remélhetőleg a felfőzés során besűríti. Ha kevés a kanálnyi liszt, csináld meg újra amit írtam.
2/4 anonim válasza:
Forrald még picit, aztán kicsi keményítő+víz elkeverbe, beleforralva, ha az nincs, akkor egy kanál liszt+két kanál víz összekeverve, beleforralva. Sűrűbb lesz. Ha túl híg, ízre is, akkor a sűrítés előtt forrald még egy ideig, esetleg tegyél bele egy pici kechupot, de hidd el, a lisztes dolog tökéletesen besűríti. Pluszban tehetsz hozzá, ha van egy-két leturmixolt paradicsomot, a jobb ízvilág kedvéért.
3/4 anonim válasza:
Nekem is a liszt szokott segíteni, mondjuk én kislyukú szitán keresztül szitálom bele közvetlenül a mártásba és folyamatosan keverem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a liszt segített!!! :)
2009. aug. 18. 17:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!