Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kell csinálni a birkahússa...

Mit kell csinálni a birkahússal hogy ne legyen "büdös"?

Figyelt kérdés
Vettünk egy négy éves birkát. Szépen feldarabolták, de a faggyútól nem tudták teljesen megszabadítani. Beáztattuk ecetes vízbe. Ez segíteni fog rajta? Vagy így is abárolni kell az elkészítése előtt?Hol találok birka recepteket?

2012. nov. 8. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ecetes víz valamennyit használ, de a birkaszaga főzéskor akkor is érezhető.

aki szereti a birkahúst, ez nem zavarja.gulyás, pörkölt

ami a legelterjedtebb, de sültnek is szokták, jól befűszerezve.(igaz nem 4 éveset)

beírod a G-be hogy birkahús receptek, rengeteg között böngészhetsz.

2012. nov. 8. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

A faggyút, azt a sárga színű zsírcsomót mindenképpen le kell szedegetni. Nemcsak az illat miatt, hanem ha az rajta marad, attól a kész kaja percek alatt belefagy a tányérodba, és akkor már nemigazán élvezhető egy tányér pörkölt. Sajna egy időigényes, pepecs munka, de megéri.


Elkészítési módja gyakorlatilag ugyanaz, mint mármely másé, csak azt kell tudni a birkánál, hogy azt a jellegzetes birka-szagot a pörköltnél is a belefőzött néhány girizd fokhagyma fogja semlegesíteni. No meg egy pohárka vörösbor biztosan rásegít a finom pörkölt készítéshez.


Combot szokták egyben sütni: előző nap hegyes késsel megszúrkálod, oda beledugdosod a felszeletelt fokhagymát (= megtűzdeled), és szépen körbe-sózod, esetleg egyéb sülthús fűszerkeverékkel is beszórhatod. Sütni ugyanúgy, mint pl. az egybe-sertést, vagy egybe-karajt = födő, vagy fólia alatt először puhára, majd pirosra sütni.

2012. nov. 8. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Néztem a net-en, elég sok recept van fent birkából, ha akarod nézelődj ott.

Én szeretem a birkát, elsősorban pörköltnek szoktam hasábba főtt burgonyával, de ha hozzájutok, szívesen megsütöm egyben is, jó fokhagymásan, ahogy már írtam.

2012. nov. 8. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 doboszoli ***** válasza:
96%

Véleményem:

A birkahús birkaízű, ez tény. Ha valakinek ez az íz zavaró, ne főzzön birkát,hisz annyi minden más van még.

Amúgy a faggyút természetesen le szoktam szedni róla, de csak "nagyvonalúan", mert szeretem a birkahús saját ízét.

Az ecettel vigyázat!!

Valóban elvesz az ízéből, de utána többször alaposan, bő vízben át kell mosni. Ettem már így "kezelt" húsból pörköltet, ami olyan volt, mint a savanyú babfőzelék.

A megfőtt pörköltről a faggyút egyszerűen le lehet kanalazni.

Szamosi Feri (Venesz-díjas mesterszakács, és barátom) bátyámat idézve:

"Magyaros ételt bő zsíron főzünk, és a főzés végén zsírtalanítjuk!"

2012. nov. 8. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Sok igazság van az előző hozzászóló által írottakban!
2012. nov. 8. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%-ban aláirom Doboszoli válaszát.
2012. nov. 8. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:

Örülök, hogy vannak akik egyetértenek velem!

Természetesen tiszteletben tartom a más véleményeket is, amennyiben a "piros kéz funkción" kívül megindokolják...)

2012. nov. 9. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
2012. nov. 9. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A piros-kéz-nyomodók - mert több is van ebböl a fajtából - csak akkor érez örömet, ha másikakat lepontoz.

Szerintem nagyon szánalmas emberek, csak sajnálni lehet öket, hogy ez életök legnagyobb sikerélménye.


A kérdésre: ha valaki nem szereti a birkaizt, az ne fözzön birkát - ettöl nem lesz kevesebb vagy értéktelenebb, de az lehetetlen, hogy olyan birkaételt tudjon késziteni, aminek nincs birkaize/szaga.

2012. nov. 9. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!