Adnátok ötleteket?
Hétvégén csokit szeretnék készíteni, szülinapi ajándékként. Sima hétköznapokra egy tálcára öntöm a masszát, amit később "felkockázok". Na ezek persze soha nem lesznek olyan szép formás kockák. Persze az íz a lényeg alapon nem is foglalkozik vele senki. Ha már szülinapra készítem, akkor azért lehetne szép is.
A neten találtam olyat, hogy tejszínes pohárkákba teszik az anyagot és úgy lesz belőle bonbon, de ezt a masszát aminek nekem megvan a receptje mire belekanalaznám ezekbe a kis pohárkákba jelentős része már a lábasban megdermedne.
Szóval valami gyors változatra lenne szükségem, ha van valakinek ötlete.
Gondoltam rá.
Kételyek:
1. A mennyiség miatt egy vagon jégkocka készítőt kellene beszereznem. (Ha egy közepes méretű peremes tálca tele lesz vele, nem kevés.)
2. A forró massza miatt nem bízok a műanyagban (szilikon).
A forróságtól nem kell félni, a szilikon kibírja még a sütést is...
A mennyiség miatt meg...nos, ha olyan gyorsan köt az alapanyagod hogy a lábosban képes pillanatok alatt megkötni akkor a formában a mélyhűtőben még gyorsabban megköt, és akkor jöhet a következő adag amit addig a gőz fölött folyósan tartottál. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!