Van itt olyan hölgy, aki már csinált csatnit? Hogyan kell?
Van, van...
Segítsetek....
ha bevállalós vagy menni fog:)
hozzávalók: 10 ek. cukor, 1,5 deci bor, vagy fél deci 10 %-os ecet, 5 deci víz, 30 deka lilahagyma, de vöröshagyma is jó, fél kiló alma, fél kiló zöldparadicsom. darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg,5-6 szem egészbors.ha szeretitek egy csilipaprika apróra vágva.
A nyers alapanygot apróra összevágjuk. a hagymát félkarikára.
a cukrot karamellizáljuk (addig pirítod, míg halvány karamell színű nem lesz )felöntjük az ecetes (boros)vízzel.
sisteregni fog, ne zavarjon. amikor elolvadt a cukor, beletesszük az alapanyagokat.
gyakran kevergetve, dzsemsűrűségűre főzzük, ami kb másfél óra.
ebből a mennyiségből kb három 400- 450 kis üveggel lesz.
mindenféle sült mellé kiváló , de akár zsíroskenyérre kenve is.
ha tovább akarjuk tartani, akkor sajnos egy csipetnyi na-benzoát kell bele.
remélem valami támpontot adtam, sok sikert:)
Nagyon szépen köszönöm.
Most elkezdem, elvileg éjfélre végzek vele.
Holnap megírom az eredményt.
Mégegyszer kösz, rendes vagy.
Nagyon örülök, hogy sikerült, mégegyszer gratulálok:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!