Ti hogyan készititek a babot?
Füstölt csülköt előző este átkapirgálom kiskéssel, majd éjszakára beáztatom (valószínűleg tele van sóval).
Ma reggel választhatsz, ha egyben akarod a csülköt hagyni, mert pl. főtt húsként mártáshoz, akkor egészben tedd fel főni, amikor már annyira megfőtt, hogy a csontot ki tudod belőle húzni, azt tedd meg, és kb. akkor ráérsz hozzátenni az előző este szintén beáztatott babot, majd valamivel később a zöldséget.
Ha a csülköt a levesben akarod hagyni, akkor fel is kockázhatod és ez esetben a babbal egyszerre feltehet főni.
Ugyanez, ha a csülök nem füstölt.
Amikor már fél fövésben van a bab és a csülök, akkor mehet bele a zöldség.
Ha nem csülök, hanem füstölt kolbász, akkor először tedd fel a babot, amikor az kb. félig megfőtt, akkor ráérsz belerakni a kolbászt. Ha kb. egyszerre rakod fel a babbal, a kolbász könnyen miszlikekre fő, amikorra a bab készen lesz.
Oké, köszi!
1-2 girizd fokhagymát ne felejts el belefőzni, úgy szeretem! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!