Lefagyaszthatom a már megfőzött karfiolt?
Sziasztok!
Rántott karfiolt készítettem, de sok lett a karfiol. Már megfőztem mindet, de elég sok ott maradt (amelyek kissé túlfőttek, és apró darabokra hullottak, nem akartam pepecselni ezeknek a kis bigyóknak a panírozásával).
Viszont ez a maradék jó lenne majd később rakott karfiolba. Lefagyaszthatom? Megvárom, míg teljesen kihűl, beteszem nylontasakba, és bevágom a fagyóba. Jó ez így, nem lesz baja?
És jövő héten pl ha előveszem, kicsit kiolvasztom, és mehet a husi-tejföl-rizs közé, és lesz belőle rakott karfiol gond nélkül?
Jól gondolom ezt, vagy vmit nagyon benézek? :D
Köszi előre is!
Köszönöm a választ! :) Jó a tipp, úgy fogom csinálni, tálcán teszem el, mert tényleg összeállna amúgy.
Még egy kérdés: ha majd előveszem, mennyire kell kiolvasztani és hogyan? Csak kint hagyom szobahőmérsékleten fél/egy órát pl? Gondolom, ezt vízben nem kellene kiolvasztani, és a mikró sem tűnik jó ötletnek.
A legjobb, ha előző este a mélyhűtőből átteszed a hagyományosba. Ott szépen lassan kiolvad mire kell. Teljesen olvaszd ki.
Mi egyébként a lepotyogó részeket belekeverjük a panírozás végén a megmaradt tojásba egy pici zsemlemorzsával. Ezt szintén a végén az olajba öntve nagyon finom, vagdalt szerű valami lesz. Nagyon szeretjük ezt a családban csak tojásnak hívott valamit, persze mindig a gyerkőcök csapnak le rá először :D.
hamar kienged szobahőmérsékleten is, mert hát nem túl nagyok, és kb 1 óra múlva tudsz is vele dolgozni.nem kell, hogy teljesen kiengedjen.
ha mégis előző este leveszed, másnap papírtörlővel itasd föl a kiengedett vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!