Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell majonézt készíteni...

Hogyan kell majonézt készíteni házilag?

Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
99%

Íme egy recept mintának.


Hozzávalók:

1 tojás sárgája

1/4 citrom leve

1 csipet só

őrölt bors - ki hogy szereti

1 evőkanál mustár

1 evőkanál cukor (persze diétázóknak édesítőszer)


Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd lassan csurgatva 2,5 dl olajat hozzáadni, robot géppel magas fordulaton.

Olyan puha vaj szerűnek kell lennie.

Ha hígra sikeredett, akkor még olajat bele, szintén csúrgatva.

2006. nov. 2. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
1-tojas sargaja 1-kis kanal mustar so bors izles szerint olaj amennyi menyiseget kivansz kesziteni. A vegen nagyob sebeseget adva a mixernek bele kavarjuk a tojas feherjet is.Erdemes kiprobalni ojan mint az igazi.
2007. máj. 29. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

diétás változat:

1dl joghurt elkever egy főtt tojássárgájával, majd fűszerezzük ízlés szerint (só, citrom, bors, mustárpor, édesítőlötty) 123kcal :)

2007. okt. 22. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 ltimea ***** válasza:
100%
2 tojás, 4 deci olaj, 1/2 kiskanál só ugyanennyi cukor, 1 kiskanál mustár és mindezt majonázkészitővel turmixolni. Nekem bevált!
2008. júl. 23. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 kerdesesficko16 ***** válasza:
100%

A majonéz maker machine számodra az ideális machine.

Lépések:

1.Végy egy ilyen masinát.

2.És bármikor a megfelelő anyagokat hozzáadva(A masina útmutatója tartalmazza)5 nap alatt kész lesz 1 liter.


Én is így készítek majonézt. Készítsd így te is!

2011. jún. 28. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

[link]

legegyszerűbb

legkönyebb

2012. márc. 16. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

2 darab tojássárgája1 tk citromlé vagy borecet2 kk dijoni mustár3 dl napraforgóolaj, olívaolaj vagy a kettő keverékeízlés szerint só, bors, egy kevés citromlé

Előkészítési idő: 2 perc

Elkészítési idő: 10 perc


A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ecetet vagy citromlevet, ha szeretnénk, a mustárt. Keverjük el a hozzávalókat. Folyamatos keverés mellett kezdjük csepegtetni az olajat. Mikor a krém összeállt, már egyenletes sugárban folytathatjuk az olaj adagolását. Az elkészült krémet ízlés szerint ízesítsük citrommal, sóval, borssal.

máj. 21. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!