Hogyan kell majonézt készíteni házilag?
Íme egy recept mintának.
Hozzávalók:
1 tojás sárgája
1/4 citrom leve
1 csipet só
őrölt bors - ki hogy szereti
1 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor (persze diétázóknak édesítőszer)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd lassan csurgatva 2,5 dl olajat hozzáadni, robot géppel magas fordulaton.
Olyan puha vaj szerűnek kell lennie.
Ha hígra sikeredett, akkor még olajat bele, szintén csúrgatva.
diétás változat:
1dl joghurt elkever egy főtt tojássárgájával, majd fűszerezzük ízlés szerint (só, citrom, bors, mustárpor, édesítőlötty) 123kcal :)
A majonéz maker machine számodra az ideális machine.
Lépések:
1.Végy egy ilyen masinát.
2.És bármikor a megfelelő anyagokat hozzáadva(A masina útmutatója tartalmazza)5 nap alatt kész lesz 1 liter.
Én is így készítek majonézt. Készítsd így te is!
2 darab tojássárgája1 tk citromlé vagy borecet2 kk dijoni mustár3 dl napraforgóolaj, olívaolaj vagy a kettő keverékeízlés szerint só, bors, egy kevés citromlé
Előkészítési idő: 2 perc
Elkészítési idő: 10 perc
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ecetet vagy citromlevet, ha szeretnénk, a mustárt. Keverjük el a hozzávalókat. Folyamatos keverés mellett kezdjük csepegtetni az olajat. Mikor a krém összeállt, már egyenletes sugárban folytathatjuk az olaj adagolását. Az elkészült krémet ízlés szerint ízesítsük citrommal, sóval, borssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!