Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ruszlit lehet késziteni...

Ruszlit lehet késziteni házilag, hazai vizekben fogott apró halakból?

Figyelt kérdés
Pl:apró keszegek,stb...
2010. dec. 4. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:

lehet. küszből is, de megpucolni és kibelezni.....lemegy a nap:))ha érdekel egy horgászkönyvből kikeresem a receptet és hétfőn megírom. kolléganőmék évekig csinálták.

és hát a tavasz még messze van, így van időnk:))

2010. dec. 4. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Az jó lenne,előre is köszönöm.


A Duna parton lakok,és tesziveszi hálóval bármikor tudok fogni akármennyitt.Még ilyenkor télen is.

2010. dec. 5. 04:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet. Kibelezem, besózom, megtörölgetem, majd ráöntöm a forró páclevet, és lezárom. A páclében van hagyma, répa, mustármag, cukor, bors, ecet. Olajoshalat is szoktam készíteni.
2010. dec. 5. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet! A legfinomabb! Fogdossál pár kiló snecit, aztán mehet a móka.
2010. dec. 5. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

szia! egyszer már elkedtem írni, de a cica rálépett a klavira és minden eltűnt...:)))

szóval egy nagyon nagyon régi horgászkönyvből így szól. ruszli és göngyölthal készítéséhez legalkalmasabb a küsz, a garda és törpeharcsa.

a ruszli úgy készítjük, hogy a 8-12 dkg-os halakat alaposan megpucoljuk, a fejét is levágjuk. porcelán vagy üvegtálba sóval lerakva 12-14 napig állni hagjuk. harmadnaponként megforgatjuk. nagyobb halak esetében a gerincet is eltávolítjuk.

miután a sóból kiszedtük ecetes vízzel átöblítjük.hagymát szelünk karikára, amit szintén lesózunk. egy két órát állni hagyjuk. a halakat a hagymával és fűszerekkel pl. koriander, babér, fenyőmag /én még életemben nem láttam:)/

üvegekbe rakjuk. a páclé: egy rész 10 %-os ecet, 2 rész víz egy kis cukor felfőzve és forrón a halakra öntve.

a göngyölthalat összetekerjük , cérnával rögzítjük és ugyanúgy hagymával rétegezve lerakjuk. páclével felöntjük.

pár nap érés után fogyasztható.

ez egy 1963-as horgászkönyvből való, lehet, hogy találsz egyszerűbbet is.

azért jó próbálkozást.

üdv-pecásfeleség-

2010. dec. 5. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. dec. 5. 19:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!