Ruszlit lehet késziteni házilag, hazai vizekben fogott apró halakból?
lehet. küszből is, de megpucolni és kibelezni.....lemegy a nap:))ha érdekel egy horgászkönyvből kikeresem a receptet és hétfőn megírom. kolléganőmék évekig csinálták.
és hát a tavasz még messze van, így van időnk:))
Az jó lenne,előre is köszönöm.
A Duna parton lakok,és tesziveszi hálóval bármikor tudok fogni akármennyitt.Még ilyenkor télen is.
szia! egyszer már elkedtem írni, de a cica rálépett a klavira és minden eltűnt...:)))
szóval egy nagyon nagyon régi horgászkönyvből így szól. ruszli és göngyölthal készítéséhez legalkalmasabb a küsz, a garda és törpeharcsa.
a ruszli úgy készítjük, hogy a 8-12 dkg-os halakat alaposan megpucoljuk, a fejét is levágjuk. porcelán vagy üvegtálba sóval lerakva 12-14 napig állni hagjuk. harmadnaponként megforgatjuk. nagyobb halak esetében a gerincet is eltávolítjuk.
miután a sóból kiszedtük ecetes vízzel átöblítjük.hagymát szelünk karikára, amit szintén lesózunk. egy két órát állni hagyjuk. a halakat a hagymával és fűszerekkel pl. koriander, babér, fenyőmag /én még életemben nem láttam:)/
üvegekbe rakjuk. a páclé: egy rész 10 %-os ecet, 2 rész víz egy kis cukor felfőzve és forrón a halakra öntve.
a göngyölthalat összetekerjük , cérnával rögzítjük és ugyanúgy hagymával rétegezve lerakjuk. páclével felöntjük.
pár nap érés után fogyasztható.
ez egy 1963-as horgászkönyvből való, lehet, hogy találsz egyszerűbbet is.
azért jó próbálkozást.
üdv-pecásfeleség-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!