Hogyan kell rizst "formázni"?
Figyelt kérdés
Úgy szeretném megcsinálni, hogy tálalásnál kis félgömbök legyenek. Van is hozzá megfelelő poharam, csak azt nem tudom, hogy ki kell-e kenni valamivel, hogy ne ragadjon bele a rizs, vagy csak simán belenyomkodom és kiborítom a tányérra?2012. aug. 31. 13:37
2/7 anonim válasza:
Én simán fagyiskanállal csinálom a félgömbös "gombócokat".
Gyors és nincs vele macera...
3/7 anonim válasza:
Én a leveses merőkanálba jól belenyomkodom és a tányérra borítom, de lehet kis tálkába, vagy pohárba is belenyomkodni, én még vizezni sem szoktam, de ha bevizezed előtte még jobb.
4/7 anonim válasza:
Üzemi konyhán is úgy osztották: levesmerővel merítették, egy fakanállal símították, és már borították is a tányérra.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor úgy próbálom majd, hogy előtte bevizezem a poharat. Merőkanállal szerintem szétesne, legalábbis nekem aki sosem csinált még ilyent biztosan, mert útban lenne a nyele. :)
2012. aug. 31. 17:21
6/7 anonim válasza:
Öblitsd ki vizzel, a rizst nyomd bele erösen és utána boritsd ki. Ha nem nyomod eléggé össze, akkor nem marad meg a formája.
7/7 anonim válasza:
Nyomkodd bele jól egy merőkanálba, aztán gyors mozdulattal borítsd a tányérra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!