Fehér lisztből ugyanannyi kell, mint teljes kiőrlésűből?
Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 18:53
1/3 anonim válasza:
Ha pl. sütéshez kérdezed, akkor fehér lisztből elég feleannyi, tehát 75-25% a teljes kiőrlésű javára.
2/3 anonim válasza:
Fehér lisztben több a sikér mint a teljes kiőrlésűben. A teljes kiőrlésűben viszont több a hamu tartalom (ásványok, vitaminok, balaszt anyagok) Lényegében a finom liszt (ha ezt érted fehér liszt alapján) adja a kenyér, vagy sütemény lágyságát, de a teljes kiőrlésű tömörré teszi az ételt.
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!