Az aszpiknál miért kell ugyanannyi vízhez több zselatint adni, mint a sima kocsonyánál?
Figyelt kérdés
A zselatin adagolásához az van írva, hogyha kocsonyát akarunk akkor kb. fél liter folyadékhoz kell számolni egy 25g-os tasakot, ha viszont aszpikot akarunk készíteni akkor egy csomag zselatin csak fele ennyi, azaz 2,5 dl folyadékhoz elég. Ez miért van így? Az aszpiknak sűrűbb állag kell, vagy esetleg a húsleves miatt kell több zselatin, mert azt nehezebben köti meg, vagy miért?2011. aug. 29. 10:32
1/5 anonim válasza:
Az aszpiknak általában annyira leménynek kell lennie, hogy rendesen szeletelhetö legyen, a kocsonyának nem.
2/5 anonim válasza:
A kocsonyát olyan húsokból főzzük, amelyek amúgy is sok zselatint tartalmaznak(bőrke, köröm, csánk).
3/5 A kérdező kommentje:
De én most nem arra gondoltam. Tehát akkor az aszpik sűrűbb?
2011. aug. 29. 10:52
4/5 anonim válasza:
sűrűbb, keményebb, vághatónak kell lenni annyira hogyha keversz bele zöldséget vagy főtt húst sonkatekercset akármit szépen tudd szelni mint a kenyeret.
nyilván minél több a folyadék annál kevésbé köti meg keményre.
5/5 anonim válasza:
igen, sokkal keményebbnek kell lennie az aszpiknak.hidegtálak alá szoktak apró kockákra vágott aszpik
alapot is csinálni.
ha olyan lenne, csak , mint a kocsonya,előbb kiengedne
és szétcsúszhatna a belőle készült alkotás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!