Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lapzselatint hogy használjam?

Lapzselatint hogy használjam?

Figyelt kérdés

A recept az alábbiak szerint szól: "a zselatint hideg vízbe áztatjuk... majd kinyomkodjuk, felolvasztjuk és a málnapépbe keverjük.


Miért kell kinyomkodni? Utánna miért kell felolvasztani?



2012. aug. 8. 11:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
amikor megveszed a lapzselatint akkor az egy "kemény" törékeny lapocska,vízbe szokták áztatni,olyan lesz mint a kocsonya,de egészben marad,de figyelj h ne hagyd benne sokáig,a kinyomkodás annyit tesz mint amikor az uborkából kinyomkodod a vízet,aztán fel kell olvasztani(nem tudom h h írja a recept de amikor én használtam akkor 1 d vízbe raktam egy egész csomag(talán 6 lap) zselatint,az folyékony lesz és akkor kevertem bele a krémbe
2012. aug. 8. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!


Így már világos :) Majd Pénteken kiderül, hogy mennyivel jobb a lapzseltin, mint a zelatinpor...

2012. aug. 8. 14:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!