Mit csináljunk a szilvás gombóccal, ha ragad?
A krumplit héjában főzted meg hozzá, vagy előtte megpucoltad és sós vízben? Ez utóbbi esetben rengeteg vizet szívott magába, és nem győzöl neki annyi lisztet adni, hogy ne ragadjon.
Akkor is a liszt és a tojás az, ami számít, hogy mennyit adsz hozzá. Másrészt azért mondják, hogy meg kell várni, hogy a megtört krumpli teljesen kihűljön, hogy a hozzáadott tojás fehérjét ne "kapja össze", másrészt rögtön más állagú lesz, ha hidegen gyúrod.
Ne add fel, gyakorold. Ugyanabból a tésztából (ha már sikerült olyat gyúrnod, ami nem ragad), készíthetsz akár mákos núdlit, vagy elnyújtod, kiszaggatod, forró zsírban, olajban kisütöd = krumplis lángos.
Köszi utolsó a tanácsokat! :) Amúgy nem én szoktam csinálni, hanem Anyu, csak én akartam itt megmenteni a helyzetet. :D Egyébként először megpucoljuk a krumplit, és utána tesszük bele a vízbe, ami ha jól rémlik nem teszünk bele sót, bár lehet, hogy hülyeséget mondok, és keverem valamivel.
Majd akkor máskor ügyesebbek leszünk, megvárjuk míg teljesen kihűl a krumpli, és ha majd így sem sikerül, akkor csinálunk belőle valami mást, amit lentebb leírtál. :)) Köszönöm!
Oké!
De ha tudtok olyan apró krumplit venni, amit meg lehet hajában főzni, az ilyesminek azért jobb, mert azzal a módszerrel kevesebb vizet szed magába a krumpli, és biztos, hogy akkor kevesebb lisztet is igényel.
Próbáljátok ki egyszer abból is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!