Ha kifogyott a gáz, és csak rezsónk van mit ajánlotok, milyen kaját csináljunk vacsira?
Na én kigondoltam valamit.. főzünk kockatésztát, pirítunk zöldségeket.. tejfölt rakunk a tésztára apróra vágott párizsi kockákat és megszórjuk az egészet sajttal..
Az a baj tegnap volt virsli.. a párom meg nem tud lecsót csinálni csak anyum aki most nincs itthon.
Lecsót sem nagy ördöngösség, mindent belepakolsz egy minimális vízbe meg egy kis rizs, elszarni nem lehet.
Párizsi nagyon rossz sütve
Kockákban is? De nem sütve csak kis olajon megpirítva gondoltam rá. Hát én is ezt mondom asszonynak hogy nézzük le a netről hogy kell megcsinálni, de azt mondja nem vág bele új kajába.. hmm..
Köszönöm a válaszaitokat!
Lecsó (ahogyan én csinálom)
Kevés zsíron a szálára vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem a karikára szelt füstölt kolbászt, majd belerakom a cikkekre vágott lédús paradicsomot. Só, bors bele. Amikor már a paradicsom annyira megfőtt és levet engedett, hogy a héja elkezd összesodródni, belekavarom a külön sós vízben megfőzött rizst.
De van aki rizs helyett ráüt néhány tojást, és azzal süti össze, mások pedig tarhonyát főznek bele. Variáció bőven, de az alap: hagyma, kolbász (vagy csíkokra vágott husi), paradicsom. És ezek után jöhet a variáció ízlés és szokás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!