Hogyan kell eltenni natúr paradicsompürét üvegekbe?
Amit tavaly eltettetek, megecetesedett, megromlott. sajnos tartósítószer nélkül nem lehet befőzni paradicsomlevet,így , ha az ember a befektetett értéket és munkát meg akarja menteni, egy csöpp áldozatot is kell hozni, vagyis valamennyike tartósítót kell használni. régen, és még nem is olyan régen szalicilt főztünk bele,
de jelenleg éppen tiltólistán van.
nátriumbenzoát, amit lehet beletenni, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem buggyan meg.
a szalicilát egyébként sok gyógyszer alapanyaga is, így érthetetlen, hogy, ha gyógyításra jó, befőzéskor miért ártalmas.Gyógyszertárakban azonban lehet kapni szalicilt.
Szia!
Én nem tettem bele semmilyen tartósítószert és nem romlott meg, már vagy 2-3 éve teszem el így a paradicsomlét!
A nyers paradicsomot felvágom negyedekbe és kivágom a csumáját, teszek bele egész borsot, basalikomot, vöröshagymát, fokhagymát, sót és cukrot és amikor már szétfőtt, akkor paradicsom passzírozó hiányában sűrű lyukú tésztaszűrön nyomtam át, két-háromszor!
Majd megkóstoltam, mennyire lett izes, ha még nem jó akkor most még lehet beletenni még fűszereket és újra felforralni!
Forrástól számítva én még egy 10 percig rotyogtatni szoktam, mert én léként szeretem, ha sűríteni szeretnéd akkor tovább kell, amikor elérte a megfelelő sűrűséget, akkor kifertőtlenített üvegekbe töltöd egyből lezárod és pokrócok közé csomagolod! Én 3 nap múlva teszem a kamrába!
Üdv két gyermekes Anyuka
Júl. közepén (próbaképpen) főztem össze édes almával paradicsomot (itt kérdezte valaki, hogy abból milyen lekvár jön ki. Cukor + fahéj bele). Száraz dunsztba raktam, másnap kivettem. Még jó, úgy nézem nincs baja.
Az üvegben a tetejére tettem egy késhegyni nátriumbenz-t.
Ha aug. 20 után még jó, (akkor lesz 1 hónapos), akkor főzök többet is, mert ízre valóban kissé pikáns, de ha más esetleg télen nem lesz, akkor is lehet nyalakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!