Milyen köret való hozzá?
Recept:A csirkét feldaraboljuk, enyhén besózzuk, tepsibe rakjuk és vékony hagymakarikákat rakunk rá, majd leöntjük a következő öntettel:1 dl olaj
2 dl paradicsomlé
1,5 dl víz
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál vegeta
Ezeket összeforraljuk, ráöntjük a csirkére, alufóliával letakarjuk, majd szép pirosra megsütjük!
Most csinálok először és nem tudom milyen köret illene hozzá! Segítsetek
A recept nem írja???
Én a paradicsomlé miatt vagyok tanácstalan, az nekem nem fér bele az ízlés-világomba.
Ha azt elhagynám, és akkor akármilyen krumpli, vagy párolt rizs, hasonlókat tudnék csinálni hozzá. Ezek ugyanis nálam összeférnek a hagymával, fokhagymával, de a paradicsom nem passzol sem a húshoz, sem a krumplihoz.
Ahhoz max. kifőzött tésztát tudnék elképzelni, ahhoz viszont a sült-csirke nem passzol.
Szóval így, ilyen formában: passz!
Én is arra gondoltam, mint az első. :)
Nekem mondjuk a csirkéhez a paradicsomlé alapból nem passzol annyira, én azt kihagynám és krumplit csinálnék köretként. Mégpedig úgy, hogy a kockára vágott krumplit 70%-ban megfőzöm, majd leszűröm és egy serpenyőbe szedek át a csirke alatti zsiradékból és azon átsütném a krumplit, megszórnám petrezselyemmel.
Ha paradicsomleves öntet lesz, ahhoz talán a rizs menne leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!