Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell felolvasztani...

Hogy kell felolvasztani fagyasztott csirkemellet? Milyen egyszerű ételt készítsek belőle?

Figyelt kérdés
Lábasba melegítsem fel, vagy mikróba, esetleg még este rakjam ki felolvasni? Amúgy a 90 napos diétát csinálom, köret nem kell hozzá, csak egy kevés húst akarok sütni. Mivel fűszerezzem? Előre is köszi :)
2009. júl. 11. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én mikrómnak van olvasztó üzemmódja, én azzal szoktam. Simán ne mikrózd, mert megsül. Nem is kell egészen felolvasztani, ha a késsel már fel tudod vágni, már mehet is a lábosba. Egész estére én nem raknám ki olvadni, nehogy megromoljon ebben a melegben. Vagy, ha rendszeresen kell kis adag (mint nálunk babakajához), akkor még fagyasztás előtt felvágom adagnyi darabokra, és így fagyasztom le külön-külön fóliába csomagolva. Így nem kell felolvasztani, azonnal készíthető.


Fűszerezni bármivel lehet: só, majoranna, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, mustár, stb. De lehet kapni kész fűszerkeverékeket is.


Lehet pici olajban kisütni, párolni, grillezni, alufóliában mindenféle finomsággal összesütni...

2009. júl. 11. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Faygottan tedd este a hütöbe egy tálba, aminek az aljára egy felforditott tányért teszel és arra a húst. Igy a húslé lefolyik a húsról és nem fertözödik. Semmiképpen ne tedd ki a konyhába este, mert reggelre megromolhat és akkor csak beteg leszel töle.
2009. júl. 11. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
HA csak pár órát hagyod kint, sokkal könnyebb szeletelni félig fagyottan, mint nyersen. Aztán a hűtőben reggelig kienged. Én borsozni, petrezselyemmel, majorannával szoktam sütni, ráteszek hagymakarikákat és paradicsomkarikákat...hot pan sütőben. De ami nagyon finom és egyszerű, ha picit megfűszerezed, majd leteszel egy hőálló tálba félkiló sót, ráteszed a húst, legjobb egész csírke, letakarod fóliával, lassan egy óra alatt olyan csirkét kapsz, hogy jajjjjjj...
2009. júl. 11. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Én kettesével (=1 egész cs.melle) szoktam fagyasztani, úgy gyorsabban felenged, meg jobban tudom variálni az adagokat. Egy nagy tálba szoktam forró vizet engedni, amilyen a csapból jön, és néha cserélgetem alatta. 1-2 óra, és kienged.

90 naposra csinálhatsz belőle sajtos-tejszínes csirkét is. Csirkét elő párodold fedő alatt olajon sóval, borssal (ne sajnáld). A levéből öntesz egy picit a tejszínhez, utána rétegezve lerakod jénaiba a husit, reszelt sajtot, tejszínt, a tetejére sajt és utána tejszín kerüljön. Pároldo fél órát kb, mikor szépen átsül, leveszed a tetejét, és pirosra sütöd. Isteni magában is, de ha épp nem fogyózol, krokket megy hozzá, hidegen-melegen is nagyon jó!

2009. júl. 11. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
100%
En minden hus felet ugy olvasztok ki hogy teszek egy talba jo hideg vizet es abba teszem a fagyott hust es lefedem (a konyhaban hagyom kiolvadni).a mikroban nekem is van kiolvaszto program de en nem szeretem mert ugy olyan fura szaga lesz. az elkeszitesben en is ezeket a modokat ismerem mind az eddigi valaszolok.
2009. júl. 11. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
én mindig előtte este kiveszem és úgy olvasztom ki, ha viszont elfelejteném, akkor forróvízbe beteszem és úgy olvasztom ki. és én cs. mellből szoktam csinálni ilyet: beirdalom a mellett és a vágásokba kolzsvári szalonnát teszek, így nem szárad ki a melle húsa ezt be a sütőbe és isteni fincsa
2009. júl. 13. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Finom kaja csirkemellből: kikloffolod, sózod, borsozod, vegetázod, majd tűzálló tálat kivajazol és 20 percig sütöd. Ezalatt pirítasz feldarabolt lilahagymát, összekevered tejföllel és reszelt sajttal. Ráöntöd a csirkemell-szeletekre és még 20 percig sütöd.
2009. júl. 19. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%
Csiná belülle GYROS-t
2009. szept. 7. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!