Hogy kell felolvasztani fagyasztott csirkemellet? Milyen egyszerű ételt készítsek belőle?
Az én mikrómnak van olvasztó üzemmódja, én azzal szoktam. Simán ne mikrózd, mert megsül. Nem is kell egészen felolvasztani, ha a késsel már fel tudod vágni, már mehet is a lábosba. Egész estére én nem raknám ki olvadni, nehogy megromoljon ebben a melegben. Vagy, ha rendszeresen kell kis adag (mint nálunk babakajához), akkor még fagyasztás előtt felvágom adagnyi darabokra, és így fagyasztom le külön-külön fóliába csomagolva. Így nem kell felolvasztani, azonnal készíthető.
Fűszerezni bármivel lehet: só, majoranna, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, mustár, stb. De lehet kapni kész fűszerkeverékeket is.
Lehet pici olajban kisütni, párolni, grillezni, alufóliában mindenféle finomsággal összesütni...
Én kettesével (=1 egész cs.melle) szoktam fagyasztani, úgy gyorsabban felenged, meg jobban tudom variálni az adagokat. Egy nagy tálba szoktam forró vizet engedni, amilyen a csapból jön, és néha cserélgetem alatta. 1-2 óra, és kienged.
90 naposra csinálhatsz belőle sajtos-tejszínes csirkét is. Csirkét elő párodold fedő alatt olajon sóval, borssal (ne sajnáld). A levéből öntesz egy picit a tejszínhez, utána rétegezve lerakod jénaiba a husit, reszelt sajtot, tejszínt, a tetejére sajt és utána tejszín kerüljön. Pároldo fél órát kb, mikor szépen átsül, leveszed a tetejét, és pirosra sütöd. Isteni magában is, de ha épp nem fogyózol, krokket megy hozzá, hidegen-melegen is nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!