Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vajon milyen lesz ez a krém...

Vajon milyen lesz ez a krém tortába?

Figyelt kérdés

Csinálok egy alap pudingot csoki ízben,valamennyivel kevesebb tejjel.hogy sűrűbb legyen.Belekockázok még melegen egy tábla tejcsokit.Kikeverek margarint porcukorral összeforgatom.Végül adok még hozzá pörkölt darált mogyorót.


Olyant már csináltam hogy csoki pudinghoz mogyorót kevertem.Úgy finom lett,majdnem hamis nutella íze lett.


Még az jár a fejemben hogy mivel díszítéshez úgy is vennem kell tejszínt,esetleg még 1-2 dl-t felverve adok hozzá.Szerintetek?


2012. júl. 2. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Tejcsoki helyett étcsokit tennék bele, annak intenzívebb csokis íze van - a krémben nem lesz keserű.

A tejszínhabbal óvatosan, mert a margarinos krémekkel nincs jóban :) ízre finom, de az állaga olyan lesz, mintha kicsapódott volna, trutymós - 2 próbálkozásból 2x ez lett a vége, pedig minden hideg volt. Esetleg próbáld ki előtte egy kisebb tálkában, és ha okés, akkor mehet az egész.


amúgy istenien hangzik, szeretem a mogyorós-csokis kombinációt!

2012. júl. 2. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Jó az ötlet, hogy pdingot főzöl, hozá meg margarin, porcukorral kikeverve. 1 cs. pudingot 2,5 dl tejjel főzd meg, kevergetve langyosra hűtsd le (ha jobbal lehűl, akkor nem tudod csomómentesen elkeverni a margarinnal, ha meg melegen kevered el, akkor elolvad a margarin, és nem az lesz a végeredmény, amit szeretnél).Nyilván 1 tortához arányosan nagyobb adagot készíts, mert 1 adag nem lesz elég.(torta méretétől függően 2-, de inkább 3 adag, mert a külsejét is be kell vele vonni. Ebbe a krémbe viszont ne tegyl tejszínhabot, mert a margarinos krémhez nem jó. Én is szoktam tortákat készíteni, éa a tejszínhabot csak a főzött krémhez teszem akkor olyan lesz, mint az oroszkrémtorta krémje, estedben éppen nem vaníliás, hanem csokis, és az is nagyon finom, én már csináltam ilyet is. A te esetedben szerintem jobb a margarinos változat....biztosan sikerülni fog... - főleg hogy csokit, és pörkölt, darált mogyorót is teszel bele. Díszítésre pedig inkább növényi eredetű tejszínhabot használj (HULALA), mert az a tortán maradandóbb lesz, nem fog összeesni,én még egy kevés Dr. Oetker instant zselatint is szoktam hozzátenni, így biztos lesz a siker.Jó sütést! Megírod hogy sikerült?
2012. júl. 2. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!Akkor nem rakok bele tejszínt csak díszítésnek!Jövő hétre szerdára csinálom majd kisfiam 6.-ik szülinapjára :)


Szép napot kívánok mindkettőtöknek! :)


Andrea

2012. júl. 2. 19:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!