Mik a pálinkafőzés alapjai, hogyan kivitelezhető ez otthon?
Szia!!
Hát otthon kétlem hogy tudnál csinálni magad is, kivéve ha van hozzá mindenféle lepárló üstöd meg géped.Amit persze nem találsz meg minden áruházba.Sőtt sehol.
Ha találsz is akkor az nem olcsó mulatság lenne.
Tipppek nincsenek, mert ezt tényleg nem otthonra való.
Ha találsz egy ilyen pálinkafőzőt akkor ott adnak tanácsot.
Nem tudtam, hogy illegális, meg hogy ennyi macera van vele.
Csak sokszor ittam már "házi" pálinkát, és azért gondoltam, hogy ezt többen csinálják otthon. Meg van vagy három hordó barack, ami készül rámrohadni :).
Köszi a válaszokat.
A házi pálinkát is szeszfőzdében főzik. A pálinkafőzés egy bonyolult két lépcsős folyamat. Vízfürdőn csinálni, hogy oda ne égjen, először a cefréből nagyobb mennyiségű párlatot kapnak, majd abból desztillálják a pálinkát. Az elejét kiöntik, mert abban van a mérgező metil-alkohol. Az egész rézüstökben, és rézcsövekben zajlik, mert a réz finomítja az ízeket. Ez otthon nem valósítható meg, és illegális is.
A gyümölcs nem rohad, sőt rohadt gyümölcsből nem is lehet jó pálinkát készíteni. A gyümölcsnek erjednie kell, tehát alkoholos fermentációnak kell végbemennie. A cefrében végbemehet levegő hatására ecetsavas erjedés, és az ecet az átkerül a pálinkába. Tehát az alkoholos erjedés során keletkező szén dioxidot természetesen hagyni kell eltávozni, de nem szabad hogy oxigénnel huzamosabb ideig érintkezzen.
Engem is érdekelne a kérdés. Persze eszembe sem jutott, hogy otthon csináljam. Mi a szomszéd településen főzetnénk ki.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy egy 200 literes hordónyi meggyhez mennyi cukrot kell tennünk. Mert ez azt hiszem a mi dolgunk még...
első kettő vagyok...
utolsónak: szerintem az nem a te dolgod...vagyis nálunk nem neked kellene hozzá cukrot tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!