Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mik a pálinkafőzés alapjai,...

Mik a pálinkafőzés alapjai, hogyan kivitelezhető ez otthon?

Figyelt kérdés
Barack és szilva felhasználása érdekelne, lépésről lépésre, ötletekkel tippekkel stb. köszi előre is :)
2009. júl. 7. 13:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%

Szia!!

Hát otthon kétlem hogy tudnál csinálni magad is, kivéve ha van hozzá mindenféle lepárló üstöd meg géped.Amit persze nem találsz meg minden áruházba.Sőtt sehol.

Ha találsz is akkor az nem olcsó mulatság lenne.

Tipppek nincsenek, mert ezt tényleg nem otthonra való.

Ha találsz egy ilyen pálinkafőzőt akkor ott adnak tanácsot.

2009. júl. 7. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
34%
Ja és több hordónyi gyümolcs kell hozzá 1-2 liter pálinkához ha jól tudom.
2009. júl. 7. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
Pálinkafőzéshez szaktudás kell, anélkül könnyen mérgező anyagot gyárthat az ember. netről összevadászott anyagok sokszor hiányosak, Persze ott van a tűzveszély is, nem egy otthoni pancsolás végződött lakástűzzel. Jobb ha nem kockáztatsz, vannak vállalkozók, akik vállalnak bérfőzést, és legalább értenek hozzá, kevesebb a macera.
2009. júl. 7. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
48%
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Komoly berendezés és szakértelem kell ahhoz, hogy Te otthon pálinkát főzz. Persze vannak házilagos módszerek, amikor lepárlóként kuktát használnak, és még nem tudom miket, de valóban nagyon veszélyes dolog. Úgy tudom illegális is ez a módszer, és komoly büntetést von maga után, ha elkapnak. Jobb, ha keresel egy szeszfőzdét, ahol szakemberek lefőzik neked, igaz fizetned kell érte, de még mindig jobb, mintha felrobbanna az egész mindenestől, vagy még ettől is rosszabb dolog történne (mérgezés).
2009. júl. 7. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Amúgy a pálinkának a nagyon rohadt gyümölcs is jó, vagy csak ami kicsit rossz, rohadt? A sárgabarackot meg a szilvát lehet egy hordóba tenni erjedni, pl vegyes pálinkának? vagy az nem illik össze?
2009. júl. 8. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy illegális, meg hogy ennyi macera van vele.

Csak sokszor ittam már "házi" pálinkát, és azért gondoltam, hogy ezt többen csinálják otthon. Meg van vagy három hordó barack, ami készül rámrohadni :).

Köszi a válaszokat.

2009. júl. 8. 13:05
 7/20 anonim ***** válasza:
48%
Ha ilyen sok van, akkor javaslom, hogy nézz körül a környéketeken, biztosan találsz elérhető közelségben főzdét. Ott megkérdezed, hogy mennyibe kerül, és ha az árat megfelelőnek találod, akkor lefőzettetheted velük.
2009. júl. 8. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim válasza:
48%

A házi pálinkát is szeszfőzdében főzik. A pálinkafőzés egy bonyolult két lépcsős folyamat. Vízfürdőn csinálni, hogy oda ne égjen, először a cefréből nagyobb mennyiségű párlatot kapnak, majd abból desztillálják a pálinkát. Az elejét kiöntik, mert abban van a mérgező metil-alkohol. Az egész rézüstökben, és rézcsövekben zajlik, mert a réz finomítja az ízeket. Ez otthon nem valósítható meg, és illegális is.

A gyümölcs nem rohad, sőt rohadt gyümölcsből nem is lehet jó pálinkát készíteni. A gyümölcsnek erjednie kell, tehát alkoholos fermentációnak kell végbemennie. A cefrében végbemehet levegő hatására ecetsavas erjedés, és az ecet az átkerül a pálinkába. Tehát az alkoholos erjedés során keletkező szén dioxidot természetesen hagyni kell eltávozni, de nem szabad hogy oxigénnel huzamosabb ideig érintkezzen.

2009. júl. 9. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim válasza:
48%

Engem is érdekelne a kérdés. Persze eszembe sem jutott, hogy otthon csináljam. Mi a szomszéd településen főzetnénk ki.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy egy 200 literes hordónyi meggyhez mennyi cukrot kell tennünk. Mert ez azt hiszem a mi dolgunk még...

2009. júl. 14. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
48%

első kettő vagyok...

utolsónak: szerintem az nem a te dolgod...vagyis nálunk nem neked kellene hozzá cukrot tenni...

2009. júl. 14. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!