A tejet mivel lehet feldobni? (kakaóporon kívül)
Karamellás tej. Maci kávé. Kókuszos tej(leszűrjük főzés uán). Madártej ízű(vaníliás, tojássárgás) tej. Cukros tej. Banános tej(granulátummal)Fahéjas tej(egész fahéjjat főzve)
Csokis tej, tejes tea, mentás tej. Mézes tej.Tejturmixok: csokis, őszibarackos, baracklekváros, málnás, banános, epres, áfonyás. Túróturmix.
Nézd meg a fagylaltpultot! A kínálatot elkészítheted tejjel,italként.
Karamellás tejet úgy kell készíteni, hogy megpirítassz 3 kanál cukrot, lábasban. Folyamatosan kavargatni kell, nehogy megégjen, mert akkor keserű.
Amikor már barna, de még szép világos, fel kell önteni tejjel. Nagyobb lábosban készüljön, mert ilyenkor nagyon felhabzik.Még jobb a nyeles tejkiöntő, és egy másodpercre lekapni!
Először furán néz ki, de szépen elolvad, homogén ital lesz. Tovább cukrozni nem kell!
Ha nem akarsz minden nap bajlódni, több cukrot is megpiríthatsz egyszerre, s egy kis vízzel felforralva, lehűtve, a hűtőben 4-5 nap eláll. S abból lehet a tejbe öntögetni. Csak lezárt üvegbe kell tenni, nehogy vmi szagot átvegyen!
Ha 20-30dkg-ot megpirítassz, kihűtessz, égetett cukrot kapsz(megenni, csemege) Ha keversz bele vajat is, ellapítod, és mogyorót szórsz rá(földi-) akkor Snikerst kapsz.
Az eszközökre - fakanálra - ráragad a cukor, de nyugi. Egy kis időre áztasd be, és lejön.
Vigyázz, az olvadó cukor nagyon forró!
:)
lassú voltam
Na és tojássárga + vodkával:5 tojássárgája
-15 dkg porcukor
-5-6 vaníliás cukor
-6 dl tehéntej
-2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 l vodka
Elkészítés:
A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A felforralt, majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez, majd ezután jól összekeverjük.
4-5 hétig hűtőben pihentetjük, és két naponta összerázzuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!