Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tejet mivel lehet feldobni?...

A tejet mivel lehet feldobni? (kakaóporon kívül)

Figyelt kérdés
Miket szoktatok/lehet beletenni? Esetleg langyosan, melegen?
2009. júl. 6. 22:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
karamellát
2009. júl. 6. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Vaníliáscukrot.
2009. júl. 6. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:
folyékony karamella? oylat hol lehet kapni?
2009. júl. 6. 22:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Karamellás tej. Maci kávé. Kókuszos tej(leszűrjük főzés uán). Madártej ízű(vaníliás, tojássárgás) tej. Cukros tej. Banános tej(granulátummal)Fahéjas tej(egész fahéjjat főzve)

Csokis tej, tejes tea, mentás tej. Mézes tej.Tejturmixok: csokis, őszibarackos, baracklekváros, málnás, banános, epres, áfonyás. Túróturmix.

Nézd meg a fagylaltpultot! A kínálatot elkészítheted tejjel,italként.

2009. júl. 6. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Karamellát nem lehet kapni, csak csinálni: 1 - 2 ek cukrot megpiritasz - vigýzni kell, mert hamar megég - és rögtön felöntöd a tejjel, és kvergeted, amit sima lesz. Elöször kemény csomókban van benne a karamella, de utánna feloldódik. Amikor hozzáöntöd a tejet, akkor vigyázz, hogy ne égesd meg magad a gözzel.
2009. júl. 6. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Karamellás tejet úgy kell készíteni, hogy megpirítassz 3 kanál cukrot, lábasban. Folyamatosan kavargatni kell, nehogy megégjen, mert akkor keserű.

Amikor már barna, de még szép világos, fel kell önteni tejjel. Nagyobb lábosban készüljön, mert ilyenkor nagyon felhabzik.Még jobb a nyeles tejkiöntő, és egy másodpercre lekapni!

Először furán néz ki, de szépen elolvad, homogén ital lesz. Tovább cukrozni nem kell!

Ha nem akarsz minden nap bajlódni, több cukrot is megpiríthatsz egyszerre, s egy kis vízzel felforralva, lehűtve, a hűtőben 4-5 nap eláll. S abból lehet a tejbe öntögetni. Csak lezárt üvegbe kell tenni, nehogy vmi szagot átvegyen!

Ha 20-30dkg-ot megpirítassz, kihűtessz, égetett cukrot kapsz(megenni, csemege) Ha keversz bele vajat is, ellapítod, és mogyorót szórsz rá(földi-) akkor Snikerst kapsz.


Az eszközökre - fakanálra - ráragad a cukor, de nyugi. Egy kis időre áztasd be, és lejön.

Vigyázz, az olvadó cukor nagyon forró!

2009. júl. 6. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Kávéval.:P
2009. júl. 6. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni karamellát boltban is öntetként. Úgy is belenyomhatod. De juharsziruppal is fincsi, vagy bármilyen más sziruppal, öntettel.
2009. júl. 6. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Lehetőleg olyat mondjatok, amihez nem kell a gáztűzhelyt használni, mert attól félek! :S Köszike:)
2009. júl. 6. 22:54
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

:)

lassú voltam

[link]

[link]

Na és tojássárga + vodkával:5 tojássárgája

-15 dkg porcukor

-5-6 vaníliás cukor

-6 dl tehéntej

-2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 l vodka



Elkészítés:


A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A felforralt, majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez, majd ezután jól összekeverjük.

4-5 hétig hűtőben pihentetjük, és két naponta összerázzuk!

2009. júl. 6. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!