A kukacokat is belefőzitek a lekvárba? Ill. a kukac által megzabált részeket (cseresznye)?
Akkor b@sszál a lovak közé, ne ide írogass! :D
Én azt a megoldást találtam ki erre, hogy nem főzök be cseresznyét. Az íze se olyan, meg sokszor tényleg kukacosak a jó érettek.
Meggyet főzők, lekvárnak, meg szörpnek. Isteni íze van, nem olyan gyenge, mint a cseresznyének.
És elég savas ahhoz, hogy elkerüljék a kukacok. :)
De édesek-kedvesek vagytok, köszi a válaszokat! :)
Cseresznyénk van, ezért azt főzök be. Eddig Pipőke módjára kiszedtem a kukacokat meg a kukacos részeket, de gondoltam, hátha másnak van valami praktikája. Azért ide írogattam, kedves harmadik válaszoló. :) A lovakat neked ajánlom inkább. ;)
Sajnos hiába áztatom. :( Valóban jönnek ki belőle a dögök, de még mindig marad a gyümölcsben. Ragaszkodnak hozzá!
A vegyszerezés nálunk nem pálya, nagyon kicsik még a gyerekek. (Természetesen kenyérből is a legjobbat kapják. :)) Akkor már inkább a kukacok, meg a babramunka.
KÖszi ismét a válaszokat, a hasznosaknak természetesen ment a pont! :)
Ezt hogy érted? ... kukac által megzabált részeket...
Amit a kukac már megevett, azt is be akarod főzni? De hogyan? Kiköpeted vele?
Egyébként ha veszek akárcsak egy kilót is a zöldségesnél, és már kb. 3-4 szemet kukacosnak találok, akkor inkább az egészet kidobom, mint azt a sok gusztustalan jószágot egyem cseresznye gyanánt.
Igen, kiköpetem velük... :)
Permetezős válaszolónak igaza van, elismerem, de mi így döntöttünk, hogy nem vegyszerezünk.
S ha már írtam, hadd írjam meg, hogy túl vagyok a nagy befőzésen, fantasztikus lett a lekvár! :) Az áztatás végül egészen bejött, csak sokáig kellett áztatni.
Köszönöm a segítségeteket, válaszokat, véleményeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!