Miért megy össze a galuskám? Vagy ennek össze kell menni? Meddig kell főzni miután kiszaggatam?
Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 13:16
1/6 A kérdező kommentje:
....vagy nokedli...ki hogy hívja
2012. máj. 31. 13:16
2/6 anonim válasza:
Lobogva forró, sós vízbe szaggatod? Mert, ha nem, az is baj lehet. Főzni addig kell, míg szépen fel nem jönnek a felszínre. Ja, és a nagyimtól én úgy tanultam, hogy nem szabad nagyon kidolgozni a tésztát. Éppen csak elkeverni. Ettől lesz könnyű :D
3/6 A kérdező kommentje:
áhh..köszönöm. Én szép csomómentesre kikevertem eddig. Akkor ez volt a baj...
Forró sós vízbe szaggatam, pár percig, de nem sokáig, max kétszer feljön a tetejére, takarékra veszem, még egysszer feljön és elzárom. Azon gondokodtam talán nagyon kevés ideig főzöm...
2012. máj. 31. 14:08
4/6 anonim válasza:
Réteslisztből vagy félfogós lisztből készül a legjobb nokedli, és nem kell nagyon kikeverni.
5/6 A kérdező kommentje:
Legközelebbit így készítem. Eddig mindig finomlisztből csináltam, de nem is lett olyan jó, mint amit annak idején nagymami készített
2012. máj. 31. 15:29
6/6 anonim válasza:
Szerintem meg pont,hogy túl sokáig főzöd!Ha beleszaggatod,kicsit megkevered,megvárod míg feljön a víz tetejére,egy picit még hagyod és kiszeded.Mindig forró,lobogó vízbe szaggasd és ne vedd takarékra a főzővizet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!