milänoi makaronit könnyen lehet.éS finom is.tegyel fel colät forrni,värd meg mig dupla szénsav lesz benne.utäna keverj bele csicseriborsot majd keverd ezt is.majd a véGén borozott kukoricadaràT.
mi igy csinàljuk,tök fini.
2008. ápr. 25. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Már bocs elöttem szoló,de van aki tényleg kiváncsi dolgokra,adott esetben ételek készítésére,miért kell ezért hülyének nézni.Én is azért néztem meg a választ hátha van valakinek egy jó ötlete.
Csicseri borsót egy napra be kell áztatni,de így is sokáig kell főzni,khogy puha legyen én kenyérre kenhető krémt csináltam belölle,de nekünk ez nem jött be,a gyerekeink inkább főzve,ugy magában ették.A kukoricadarából puliszkát készíthetsz,ami nem fogy el abból meg kukoricás kenyeret szoktam sütni.
2008. ápr. 25. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Egyszer csináltam csicseriborsó-pörköltet. Rendes pörköltalapra tettem a borsót, megszórtam egy kis őrölt köménymaggal, és főztem. Én 2,5 óráig bírtam, de simán főhetett volna 3 órán át. Előtte egy nappal már beáztattam a csicseriborsót. Sült kolbásszal ettük, finom volt.
2008. ápr. 26. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 tade válasza:
SZia. En felteszek pl. 500 mlvizet forrni, abba rakok kb 750 g kukuricadarat,amit persze keverj rendesen mig puha nem lesz...olyan allaga kell, hogy legyen, mint a babadaranak, talan egy picit surubbnek...ha a kukoricadara megpuhult, akkor lehet talalni....hozzaja pl. ezt szoktam kesziteni.: vagj fel aprora egy kis darab voroshagyamt, rakd fel piritani oliva olajjal (ha nincs oliva olaj jo a rendes is) mikor megprult, adj hozza erdei gombat ( ha nincs akkor barmilyent amit uzletbe lehet kapni:pl. csiperke) adj hozza egy kis vegetat majd egy kis feherbort...fedd le, hogy puhuljon meg a gomba, es osszeerjenek az izek...mikor a gomba megpuhult, vedd le a fedot, hogy a sok viz, amit a gomba enged+bor kicsit elparologjon....mikor ez kesz, akkor adj hozza kb 2 leveseskanal paradicsomszoszt....es igy kesz a gombasszosz, amit a kukoricadarabol keszult kasa tetejere rakunk....ISTENI!!!!
2008. ápr. 26. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Szerintem a csicseriborso fasirt is szuper finom (vagy falafel, mas neven..asszem...). A google-ben ha rakeresel, talalsz receptet ra.
2008. máj. 5. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Kukoricadarából: Főzd meg mint a tejbegrízt (figyelj oda hogy rendesen megpuhuljon, különben undorító lesz), de ne édesítsd. Ezen a ponton vagy kirakod egy mélytányér közepére, és tejet öntessz rá, vagy tovább variálod. Ez nálam úgy néz ki (Jamie Oliver után szabadon), hogy hangulatom szerinti fűszereket és rengeteg reszelt sajtot keverek bele, és egy tepsibe öntöm míg teljesen kihül. Ajvár-salátával, vagy bármilyen paradicsomos vagy sajtos szósszal szoktuk enni, szeletekre vágva. (Gyengébbek vagy hozzá nem értők számára: Az ajvár-saláta leegyszerűsítve némi pirospaprikából, fokhagymából, rengeteg apróra vágott hagymából, paradicsompüréből áll. Ízlés szerint olaszos fűszerezés vagy némi csípős is elfér benne.)
2008. jún. 1. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Kukoricadarából puliszkát kis pörivel :)
2008. júl. 14. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Hát gyerekek ide kell írnom,mert nagyon jó ötletek vannak itt!:) Én nem érzem Magam "gyengébbnek",de Én sem tudtam mi az az ajvár sali,csak hogy a többi háziasszonyt esetleg megnyugtassam.:)
Na szóval,olyan kérdésem van,hogy ha Én életemben először fogok csicseriborsót csinálni,akkor mi az a kaja,amit csináljak belőle,hogy továbbra is az étlapunkon maradhasson ez a számomra újfajta zöldség?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!