Meggylekvárt hogyan kell jól eltenni?
A következőképp szeretném: cukor nélkül, vagy minimális cukorral. Pont ezért érdekelne, hogy hogyan tartósítsam? Keverjek bele szalicilt? És ha már megtöltöttem az üvegeket, akkor állítsam fejre őket? Ha igen, akkor hány percre? Valamint ha nem üvegtetőt használok, hanem celofánt, akkor is fejre tudom állítani az üveget? 12 kiló meggyből kb. hány 7 decis üveg lekvár lesz?
Tudom, hogy sok a kérdés, de köszi!
Quintinnel szoktam lekvárt készíteni. 1:3 arányban a cukor és gyümölcs. Celofánnal nem merném fejre állítani...
Rá van írva a tasakra minden lényeges...
Olyan 25 üvegre saccolom....
Hát ez cukor nélkül nem fog menni!
Minimális cukor alatt értsd a másfél kiló kimagozott meggyhez számított 20-25 dkg cukrot, ez alatt nem működik.
Ez is csak úgy, ha az előző válaszoló által ajánlott 3 az 1-ben eltevőt használod, ebben a tartósító is benne van, dunsztolni nem kell (bár nem árt)
Végül: eszedbe ne jusson fejre állítani az üveget!!
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nagyanyám mindig cukor nélkül tette el a lekvárokat, és sosem romlott meg egy sem. Van annyi cukortartalma a gyümölcsnek, hogy kellemes íze legyen tőle a lekvárnak, és, hogy valóban a gyümölcs ízét érezd. Annak meg kifejezetten örülök, hogy nem feltétlenül muszáj bele tartósítószer. Így is túl sok E-s dolgot eszünk meg egy nap, sajna.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!