Kovászolt új fejes káposztából főzelék hogyan?
Először csak vártam, csak vártam, valaki előáll a tutival. Később a google-ban kerestem, de csak odáig jutottam, hogyan kell a káposztát kovászolni.
Pedig a leírásod alapján ez a kaja felkeltette a kíváncsiságomat (a körmöt és a káposztát is imádom).
Ha a nagyidat már megkérdezni nem tudod, kérdezd meg anyudat, talán ő emlékszik a receptre. Ha sikerül valahogy kikutatnod, megteszed, hogy felteszed ide nekünk?
Talán még valaki este jár erre olyan, aki kapásból írja!
Sajnos már egyiküket sem tudom megkérdezni, ezért gondoltam hátha valaki szokott ilyet főzni. A kovászolt káposztám már elkészült, csücsül a hűtőben, nagyon finom így nyersen is.
Azért egy kicsit ki fogok próbálni. Azt gondoltam, hogy hagymát dinsztelek, megpirítom majd megfőzöm benne a kockára vágott húst, ha megpuhult hozzáadom a savanyú káposztát kis lével és berántom, majd ízesítem friss kaporral is.
Köszike!
Nem most hétvégén, de a rákövetkező héten én is kipróbálom. Biztosan nagyon fincsi lesz. Egyébként az ország melyik részén élsz? Talán valami táj-jellegű kaja-receptek között a keresőben esetleg mér rá lehet találni!
Budapesten lakom, nagymamám bajai volt.
Találtam hasonlót, már nem tudom hol, de ott pirospaprikát is tettek bele, a miénkben nem volt. Szerintem malac köröm, farok, vagy csülökből lenne az igazi. Finom lesz salátaként is enni, hagytam belőle, hétvégén megesszük valamihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!