Tudnátok tipikus katonaételeket és menzai ételeket mondani a 70-es 80-as évekből vagy akár még régebbről?
Milyen ételek voltak a Magyar Néphadsereg konyháján és az iskolai menzákon?
Én a 80-as években voltam gyerek és így a suliban a főtt marha megysszószal és a szalontüdő voltak a kedvenceim. Katona nem voltam, de hallottam legendákat a gulyáságyúban főtt babgulyásról és a reggeli pótkávéról.
Menzán is, katonaságon (nem a magyarban) is olyan töltött paprika, paprika nélkül aminek kéthetes mosogató csutak szaga és íze volt. Nem tudom hogy csinálták. Paradicsomos káposzta egy darab zsíros cafattal. Szárított krumpliporból krumplipüré - atomkása rántott parizerrel. Savanyú lencse főzelék sült parizer szelettel. Száraz borsó főzelék sült sonkaszelettel. Ami jó volt - hasé - szétkeverve sült darált hús belekevert tojásal ehez pirítós kenyér.
Úti napi kaja: zöld ráolvasztott müanyag fóliába csomagolt négy konzerv - egy vagdalt hús, egy pástétom, egy babgulyásszerű valami, egy konzervdobozban csokoládé keksz és rágógumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!