Valaki leírná nekem, hogy a meggyszörpöt hogyan szokta csinálni ill. eltenni? És a megmaradt meggyből lekvárt készíteni?
Figyelt kérdés
Annyit olvastam a neten,de nem tudom,hogy melyik a tuti.Köszi.2009. jún. 22. 12:15
1/2 anonim válasza:
Val egy régi receptem:
A kimagozott meggyet meg kell szórni ugyanannyi súlyú cukorral, egy napig állni hagyni. Másnap a meggyet erösen ki kell csavarni, és üvegekbe tömködni és lezárni.
A levét fel kell forralni és üvegekbe töltve nagyon finom szörpöt kapsz.
2/2 anonim válasza:
Meggyszörpöt maradék meggyléből szoktam csinálni (kompót készitésekor kimaradó lé)- felforralom, üvegbe töltöm, az üvegeket erősen lezárom, pár percre fejre állitom, ha kihűlt hűtőszekrénybe rakom, mivel nincs benne tartósitószer. Ha nagyobb mennyiséget szeretnél, akkor adjál hozzá tartósitószert, mert megromlik bizonyos idő után. Van egy fantasztikus meggydzsem receptem, ki kell próbálnod. 1kg meggyhez 0,4 kg cukor kell, kimagozod a meggyet, és csak a tetejére szórod a cukrot, hogy egyenletes legyen. Egy éjszakát állni hagyod. Másnap megfelelő edénybe odateszed főni, az üvegeket előre el kell késziteni, ha felforr hozzáadsz kg meggyenként 0,5 dl rumot, ha gyerekek is fogyasztják akkor rum aromát (de kérlek minőségit, pl Martin Braun), hozzákevered a dzsemfixet, néhány percig forralod, és kész. A rumtól kap egy isteni telt izt, ez eddigi kisérletezéseim legtökéletesebbike. Sok sikert kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!