Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van, aki a konyhában termeszt...

Van, aki a konyhában termeszt fűszernövényeket? Miket és hogyan?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 15. 10:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem idén most miniparadicsom lesz az ablakban az erkélyen.

Régebben a konyhában nevelgettem cserépben petrezselymet, rozmaringot, üvegben hagymát növesztettem.

2012. ápr. 15. 10:47
 2/11 A kérdező kommentje:
ELmondod hogyan csináltad? Nagyon megköszönném. mádom a apradicsomot! Milyen fajta? mekkora cserép kell neki? És honnan szerezted be a magokat?
2012. ápr. 15. 10:59
 3/11 anonim ***** válasza:
bazsalikom, kakukkfű, majoranna, rozmaring, snidling,oregánó mindíg van. Kis cserepekben ami egy nagy,hossuámázas kaspóban van az ablaknál.
2012. ápr. 15. 11:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Tanácsokat, linkeket! Mlyen magokat és honnan vegyek? Köszi! :)))))))))))))))
2012. ápr. 15. 11:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Ezeket folyamatosan lehet vágni? És újranő, vagy ültetni kell újra meg újra?
2012. ápr. 15. 11:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok

[link]

Ilyen a mostani paradicsomom, az Auchanban vettem a magot, de biztos van máshol is ( piacon, Kertészáruházban, Tesco stb.)

Pár hete palántáztam el, május elején fogom szétültetni.

Egy nagyobb balkonládában lesz 3 tő és cserépben szintén 1-1 növény.

A maradék megy nagyimhoz, mert rengeteg palánta lett, sajnálnám kidobni őket.

Fűszernövényt akár az Intersparban is vehetsz ha nem akarsz vesződni a magról szaporítással, ezeket lehet folyamatosan használni, vágni belőle.

Sőt, ha van piac a közeledben és nem akarsz palántázni, május környékén kaphatsz kész miniparadicsom palántákat amit már csak be kell ültetned a végleges helyére.

2012. ápr. 15. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok, én nem magrólületetm,hanem palántaként veszem ésakár egész évben megvannak. Vágni kellés figyelni, hogy ne kopaszítsd le teljesen soha,mert azt nem éli túl
2012. ápr. 15. 11:24
 8/11 A kérdező kommentje:
ÁÁ, köszi!!!!!!!!!!!:))
2012. ápr. 15. 13:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan a teraszon termesztek évek óta majorannát, oregánót, bazsalikomot, csombort.

Igénytelen növények, én virág ládában termesztem őket. Nem igényelnek minőségi földet, legjobban a meszes, köves talajt kedvelik, de mivel társasházban lakom így én is virágföldet veszek nekik. A magokat minden esetben, április közepén tehát én tegnap... jól elszórom a friss meglazított föld tetején majd kézzel kicsit bele simogatom. Kb 1 hét kell míg megindulnak, addig ügyelni kell, hogy a föld ne száradjon ki, de ne is tocsogjon a vízben... Miután megindultak időjárás függvénye a locsolás. Nyáron mindennap adok nekik, ha hűvösebb borongós idő van, akkor heti 2X. A majorannának akkor a legintenzívebb az illata és íze mikor el kezd virágozni. Ekkor 2-3 centire a földtől ollóval ki kell vágni, csokrot kötni vagy szét teríteni egy tálcán és kiszárítani. Én be szoktam tenni a kocsiba, ott nyáron nagy a forróság és estére ki is szárad az egész... de szoktam várni még egy napot, hogy biztos legyen. Utána szét kell morzsolni és ennyi. :) A majoranna virágzása ha szép idő van akkor július környéke de legkésőbb augusztus. Miután levágtad locsold ugyanúgy tovább, ősszel mikor jönnek az első fagyok újra le tudod aratni. Igaz ekkor már nem virágzik de lesz még egy kb margarinos doboznyi majoranna ami sokkal intenzívebb mint a bolti és kevesebb is elég belőle.

2012. ápr. 20. 08:04
 10/11 Vizimalac válasza:
Kanabiszt. Titokban.
2012. ápr. 21. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!