Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szendvicsre krémek, mint...

Szendvicsre krémek, mint peldaul a hagymasturo. Hsuvetra?

Figyelt kérdés
gondoltam,h egy kis valtozast viszek a husveti szendvicsekbe. szeretnek valami szendvicskenőt vagy valami ujdonsagot. van peldaul a hagyamsturos keno,tojasoskeno,de ezeken erezni nagyon a hagymat,amit gondolom nem szivesen fogyasztanak a vendegek. esetleg meg kaphatok erdekes diszitett szendvics kepeket is? köszönöm :-)
2012. ápr. 5. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Én szeretem a hagymát :D Mondjuk lila hagymát tegyél bele, a színe is jó és nem olyan erős mint a vöröshagyma.
2012. ápr. 5. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

csinálj csirkemájpástétomot. egy közepes hagymát dinsztelj meg zsíradékon, majd tegyél rá fél kiló csirkemájat. egy kis majorannát borsot is szórj rá és addig süsd míg beleszúrva már nem véres. ne legyen vizes a szaft, süsd zsírjára.közben főzz meg 2-3 tojást keményre.

először a májat szafgtostól, majd utána a tojásokat daráld le. tegyél hozzá mustárt, sót még fűszert ízlés szerint. ha szükséges egy kis tejföllel lazítsd krémesre. a dinsztelt hagymát nem lehet külön kiérezni, mint a nyerset.

hasonlót sülthúsból is készíthetsz.

2012. ápr. 5. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi avalaszokat,de majat nem szeretnek beletenni,mert az ismeroseim kozul sokan nem szeretik :/

haat en is imadom a hagymat:) lilahagyma nem is rossz otlet,meg jol is mutat..de nem lesz budos a leheletuk?:D

2012. ápr. 5. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
finom halkrémet is készíthetsz, tonhalkonzervből vagy olajoshalból. villával össze kell törni a halat, főtt tojással, reszelt hagymával, mustárral, majonézzel, borssal összekeverni.
2012. ápr. 5. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 borcsi02 ***** válasza:

Sonkakrém:

30 dkg sonka nagyon apróra vágva,vagy ledarálva( ezt úgyis biztos főzöl húsvétra,de ha mégsem,lehet valamilyen egyszerűbb bolti sonka is),5 dkg vajkrém,20 gramm tejföl(a lazítás és a krémesítés miatt),ízlés szerint mustár,bors és snidling(ez a hagymaféle tényleg nem erős,inkább friss ízt ad hozzá).

FÜSTÖLT SAJT KRÉM: 20 dkg reszelt füstölt sajt,20 dkg vaj,2 gerezd fokhagyma,2 teáskanál pirospaprika.(én jól kinyomkodott reszelt uborkát is teszek bele,hihetetlenül finom friss lesz tőle).

KOLBÁSZOS SZENDVICSKRÉM: 30 dkg kolbász,30 dkg párizsi ledarálva,1 evőkanál mustár,fekete bors,lazításnak 10-15 dkg vaj vagy sajtkrém.

Képeket sajnos nem tudok küldeni,de sok mindennel lehet díszíteni a szendvicseket.Sokan habnyomó zsákkal nyomják a krémet a kenyérre,bagettre,de szerintem ez nem feltétlenül szükséges egy csinos szendvicshez:). Díszíthetsz vékony szelet uborkával,paprikával,petrezselyem levéllel,kemény tojás szeletekkel,egy-egy csöpp piros arannyal vagy ketchup-pel,majonézzel,tejföllel,nagyon picit megszórhatod piros paprikával,csak a látvány kedvéért.

Én is imádom a színes és gazdag szendvicseket:)és még díszítésnek is gyakran használok lila hagymát,amit nálad most ebben az esetben sajnos nem lehet,ahogy írtad,de nyugodtan bízd magad a fantáziádra,és biztos tök jól sikerülnek majd!Sok sikert!:)

2012. ápr. 5. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 borcsi02 ***** válasza:

Egyébként ha nem valami nagyon brutális 10 gerezdes fokhagymás krémet csinálsz,szerintem senkit nem fog zavarni a lila hagyma (ami amúgy sem olyan erős,mint a vörös),vagy a snidling,ettől még nem lesznek nagyon büdösek,és egy rágóval simán el lehet nyomni a szagát,ha zavarja őket:)

A pasik amúgy is imádják az ilyen ízes,finom hagymás dolgokat,én még nem láttam olyat,aki hozzánk jött és emiatt nem evett volna a szendvicsekből.:)Ha például a sör szaga sem zavarja őket...:)

Ha meg úgyis mindannyian esztek belőlük,nem fog senkit zavarni:)

2012. ápr. 5. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 gazdasszony válasza:
100%
Csinálj hagyományos húsvéti sárgatúrót, illik a sonkához! Nézz körül a google-n! Ha sokféle lesz akkor féladag is elég, (fél liter tej 5 tojás). Előre megtudod csinálni az érett túrót. 25 dk túró, pirospaprika, só, mokkáskanál szódabikarbóna összekevered formába teszed.Spájzban a legjobb helye, 2-3 nap alatt lesz érett, lehet szeletelni és kenni is, az íze hasonló lesz mint a juhtúré!
2012. ápr. 6. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!