Marhanyelvhez kellene segítség, párom "meglepett" 1-gyel, de kicsit undorodom attól és nem tudom, hogy kell elkészíteni?
Mint a sertés nyelvét:
Disznóöléskor a sertés nyelvét (vesével, szívvel együtt) először megfőzük annyira, hogy a külső rétegét utána késsel könnyen le tudtuk szedni a nyelvről. (A vesét, szívet másképpen készítettük elő).
Amikor ezzel készen voltunk, a nyelvet, vesét, szívet felszeltük, és ragulevest, vagy "korhely-levest" főztünk belőle. Finom volt!
Ha most neked csak a nyelve van, akkor vehetsz hozzá egy kis marhahúst, és azzal együtt készíthetsz belőle levest.
Első vagyok:
Csak annyi ideig kell előfőzni, hogy a külső réteg megfehéredjen. Ha kihűlt vágd keresztbe-hosszába ketté (könnyebben tudod fogni), és kiskéssel, mint a krumplit vagy almát hámozod, leszeled róla külső, előfőzés során megfehéredett réteget. Utána ezeket a darabokat kb. fél cm-es vastagságúra szeld fel, mert ha nagyobbra hagyod, sokáig kell főzni, mire megfő.
Természetesen a levest tiszta vízben tedd fel, az "abalét" nyugodtan kiöntheted.
Kérésre:
Én puhára főzném sós, fokhagymás, hagymás vízben, ha megfőtt hideg vízbe mártva lehúzni a külső fehér bőrét, és vagy natúran tormával, vagy fokhagymával, borssal, piros paprikával fűszerezve,(mint az abált szalonnát) fogyasztanám.
Másik lehetőség macerásabb. Két hétre besózni mint a szalonnát, majd megfüstölni, úgy főzni. Királyi eledel, és így készen aranyárban mérik.
Te döntesz! Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!